fbpx

WorldSBK: Νικητής στον πρώτο αγώνα του Πορτιμάο ο Ραζγκατλιόγκλου

WorldSBK: Νικητής στον πρώτο αγώνα του Πορτιμάο ο Ραζγκατλιόγκλου

Σε έναν αγώνα με μειωμένη διάρκεια συγκριτικά με το αρχικό πρόγραμμα εξαιτίας ατυχήματος που προηγήθηκε σε μικρότερη κατηγορία, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Superbikes του 2021, ο Τούρκος Τοπράκ Ραζγκατλιόγκλου της Yamaha, πήρε τη νίκη στον πρώτο αγώνα του διημέρου στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας.

 Το ατύχημα που προηγήθηκε στην WorldSSP300 σήμαινε ότι ο αγώνας για τη μεγάλη κατηγορία θα έπρεπε να μειωθεί στους 14 γύρους και ο Ραζγκατλιόγκλου έδωσε μάχη με τον Τζόναθαν Ρέι μέχρι τα μισά του αγώνα όταν άρχισε να παίρνει όλο και περισσότερο τον έλεγχο. Με το αποτέλεσμα αυτό ο Τούρκος έφτασε τις 27 νίκες καριέρας όσες είχε ο Νταγκ Πόλεν και έχει ο Άλβαρο Μπαουτίστα ενώ ήταν το 73ο βάθρο του και το 20ο στην σεζόν.

 Ο Ισπανός Άλβαρο Μπαουτίστα της Ducati με τη δεύτερη θέση που πήρε έφτασε τα 50 βάθρα, όσα είχε και ο Κάρλος Τσέκα. Ο Τζόναθαν Ρέι συνεχίζει το αρνητικό σερί του μακριά από νίκες, που έχει φτάσει τους 16 αγώνες, με τον Βορειοϊρλανδό της Kawasaki να σημειώνει το 510ο βάθρο στην ιστορία του Ιάπωνα κατασκευαστή.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα