fbpx

FIA WEC: Επιστροφή με την United Autosports για τον Μπλόμκβιστ

FIA WEC: Επιστροφή με την United Autosports για τον Μπλόμκβιστ

Οι νέοι πρωταθλητές στην IMSA Τομ Μπλόμκβιστ και Όλιβερ Τζάρβις θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στη United Autosports για το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής του 2023.

 Η ομάδα ανακοίνωσε ότι ο Μπλόμκβιστ θα βρίσκεται στο ίδιο μονοθέσιο με τον Όλιβερ Τζάρβις  μετά την επιτυχημένη φετινή τους συνεργασία που τους έφερε στην κατάκτηση του τίτλου καθώς πήραν τη νίκη στον δεκάωρο αγώνα του Petit Le Mans την περασμένη εβδομάδα στο Ρόουντ Ατλάντα μαζί με τον Βραζιλιάνο Χέλιο Καστρονέβες.

 Οι ομόσταβλοι στην IMSA για την ομάδα Meyer Shank Racing Acura θα έχουν μαζί τους τον Αμερικανό Τζος Πίρσον στο μονοθέσιο νούμερο 23 της United Autosports την επόμενη χρονιά. Ο 28χρονος Σουηδός που γεννήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία και έχει τη βάση του στη Νέα Ζηλανδία αντικαθιστά τον Άλεξ Λιν ο οποίος τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην κατηγορία Hypercar με την αμερικανική Chip Ganassi Racing Cadillac.

 Με την συμφωνία αυτή ο Μπλόμκβιστ, ο οποίος στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε μία σειρά κατηγοριών, επιστρέφει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής για πρώτη φορά από το 2021  όταν είχε πάρει τη δεύτερη θέση στην κατηγορία LMP2 με τη βρετανική ομάδα JOTA έχοντας μοιραστεί το μονοθέσιο με τον Βέλγο Στόφελ Βαντόρν και τον Ινδονήσιο Σον Γκελαέλ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα