fbpx

WRC: Αποχωρεί από τη Hyundai ο Σόλμπεργκ

WRC: Αποχωρεί από τη Hyundai ο Σόλμπεργκ

Ο Όλιβερ Σόλμπεργκ, γιος του παγκόσμιου πρωταθλητή ράλι του 2003, Πέτερ, άρχισε την συνεργασία του με τη Hyundai το 2021 με τον Σουηδό να υπογράφει διετές συμβόλαιο και να παίρνει μέρος στο πρόγραμμα του WRC2.

 Παρά την αρχική συμφωνία ο Σόλμπεργκ δέχθηκε την πρόταση να κάνει ντεμπούτο στη μεγάλη κατηγορία οδηγώντας το Ι20 WRC στο ράλι Φινλανδίας όπου κατέλαβε την έβδομη θέση ενώ ακολούθησαν οι παρουσίες σε Κένυα, Ισπανία και στον τελευταίο αγώνα της περασμένης σεζόν στη Μόντσα.

 Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο Σόλμπεργκ ήταν ο τρίτος οδηγός της ομάδας και μοιράστηκε τα καθήκοντα με τον Ντάνι Σόρντο. Ο Σουηδός μετρά οκτώ συμμετοχές αυτή την σεζόν με καλύτερο αποτέλεσμα την τέταρτη θέση στο ράλι Ιπρ του Βελγίου τον Αύγουστο.

 Πρόσφατα πήρε την πέμπτη θέση στο ράλι Νέας Ζηλανδίας που ήταν και ο τελευταίος του αγώνας με την ομάδα καθώς ο Σόρντο θα πάρει το αυτοκίνητο για τα τελευταία δύο ράλι της χρονιάς στην Ισπανία αυτό το μήνα και στην Ιαπωνία το Νοέμβριο.

 Στα 21 του χρόνια ο Όλιβερ Σόλμπεργκ είχε την ελπίδα να μείνει και την επόμενη χρονιά ωστόσο η ανακοίνωση της ομάδας είχε διαφορετικό περιεχόμενο καθώς στόχος της είναι η δημιουργία μίας ομάδας που να βασίζεται στην εμπειρία για τα τρία της αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα