fbpx

Επετειακή έκδοση Audi TT RS Coupé iconic edition

Επετειακή έκδοση Audi TT RS Coupé iconic edition

Με το λανσάρισμα του Audi TT RS Coupé iconic edition, που θα παραχθεί σε 100 μονάδες στην Ευρώπη, η Audi γιορτάζει την επιτυχημένη πορεία, για ένα τέταρτο του αιώνα, του TT Coupé.

Από την πρεμιέρα του το 1998, το σπορ μοντέλο της Audi αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και πρότυπο οδηγικής απόλαυσης και πρωτοποριακής σχεδίασης. Η έκδοση RS εντυπωσιάζει με την απόδοση και το μοναδικό ηχητικό αποτύπωμα του πεντακύλινδρου κινητήρα.

Static photo, Colour: Nardo grey

Η έκδοση περιορισμένης παραγωγής Audi TT RS Coupé iconic edition τονίζει περεταίρω αυτά τα συναισθηματικά χαρακτηριστικά, με μοναδικά σπορ σχεδιαστικά στοιχεία, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.

Έχοντας ως όραμα τη δημιουργία ενός μοντέλου για τους λάτρεις της αυτοκίνησης, η Audi παρουσίασε το πρωτότυπο Audi TT Coupé στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου IAA στη Φρανκφούρτη το φθινόπωρο του 1995.

Detail

Τρεις γενιές TT και ένα τέταρτο του αιώνα αργότερα οι γραμμές από το μοντέλο του 1998 εξακολουθούν να αναγνωρίζονται στο σημερινό TT RS Coupé iconic edition . Η ειδική έκδοση παραμένει πιστή στην ιδέα της απλότητας, με τον μινιμαλιστικό σχεδιασμό να εκτείνεται από την εξωτερική εικόνα στο εσωτερικό, το οποίο εξακολουθεί να είναι ξεκάθαρα εστιασμένο στον οδηγό.

Η ειδική έκδοση Audi TT RS Coupé iconic edition ανταποκρίνεται στις υψηλές προσδοκίες που θέτει η αισθητική της. Η απόχρωση Nardo Grey – αποκλειστικά για μοντέλα RS – δίνει τον κατάλληλο τόνο στον ξεχωριστό και δυναμικό χαρακτήρα του μοντέλου. Η κομψή απόχρωση του γκρι πήρε το όνομά της από τη θρυλική ιταλική πίστα αγώνων Pista di Nardó, όπου τα μοντέλα Audi RS διανύουν τα πρώτα χιλιόμετρα εξέλιξης.

Interior

Το στυλ της ειδικής έκδοσης ενισχύεται περαιτέρω από τη γυαλιστερή μαύρη μάσκα με την έντονη επιγραφή quattro σε ματ απόχρωση τιτανίου. Γυαλιστερή μαύρη απόχρωση έχουν επίσης οι πρόσθετες πλαϊνές ποδιές, οι δακτύλιοι της Audi, το λογότυπο TT RS μπροστά και πίσω, καθώς και τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών.

Σχεδιασμένες αποκλειστικά για την ειδική έκδοση είναι οι μαύρες ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών ενώ οι δαγκάνες φρένων στην ίδια απόχρωση επεκτείνουν το συγκεκριμένο σχεδιαστικό μοτίβο μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Τα σκούρα πίσω τριγωνικά τζάμια με το αποκλειστικό λογότυπο “iconic edition” ολοκληρώνουν την εντυπωσιακή σκουρόχρωμη εικόνα.

Dynamic photo, Colour: nardo grey

Το TT RS Coupé iconic edition διαθέτει τον καταξιωμένο κινητήρα 2.5 TFSI της Audi Sport με 400 ίππους και μέγιστη ροπή 480 Nm. Όπως σε κάθε TT RS, η ισχύς περνά σε όλους τους τροχούς, μέσω ενός κιβωτίου S tronic επτά σχέσεων και της μόνιμης τετρακίνησης quattro. Το σύστημα δυναμικής οδήγησης Audi drive select επιτρέπει στον οδηγό να ρυθμίζει ανάλογα με τις απαιτήσεις του το σύστημα μετάδοσης quattro καθώς και το τιμόνι, το κιβώτιο S tronic, τα πτερύγια της εξάτμισης και τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του κινητήρα.

Το Audi TT RS Coupé iconic edition  έχει τελική ταχύτητα 280 km/h και επιταχύνει από στάση στα 100 km/hσε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα