fbpx

WRC: Πρωταθλητής του 2022 στέφθηκε στη Νέα Ζηλανδία ο Ροβάνπερα! (pics)

WRC: Πρωταθλητής του 2022 στέφθηκε στη Νέα Ζηλανδία ο Ροβάνπερα! (pics)

Πρωταθλητής του WRC για το 2022 στέφθηκε ο Κάλε Ροβάνπερα. Ο Φινλανδός οδηγός της Toyota πήρε τη νίκη στο Ράλι Νέας Ζηλανδίας, άφησε στην τρίτη θέση της κατάταξής του τον Οτ Τάνακ και σε συνάρτηση με τη νίκη του στην Powerstage κλείδωσε και μαθηματικά στον μεγάλο τίτλο.

Για τον 22χρονο Ροβάνπερα (είχε γενέθλια χθες!) αυτός ο τίτλος έχει επιπρόσθετη ιστορική αξία, διότι τον καθιστά τον νεαρότερο πρωταθλητή όλων των εποχών στην ιστορία του WRC! Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο αείμνηστος Κόλιν ΜακΡέι, που είχε πάρει τον τίτλο σε ηλικία 27 ετών και 89 ημερών.

Φυσικά, γενναίο μερίδιο δόξας ανήκει και στον συνοδηγό του, Γιόνε Χάλτουνεν, ο οποίος αποτελεί το alter ego του Ροβάνπερα από το 2017.

Η ολοκλήρωση του Ράλι Νέας Ζηλανδίας βρήκε τον Σεμπαστιάν Οζιέ να είναι δεύτερος, 34.6 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή Ροβάνπερα, ενώ τρίτος ήταν ο Οτ Τάνακ, 48.5 πίσω από τον Φινλανδό νικητή.

Σημειώνεται πως το πρωτάθλημα έχει ακόμη δύο αγώνες για την ολοκλήρωσή του. Το Ράλι Καταλονίας το διάστημα 20-23 Οκτωβρίου και το Ράλι Ιαπωνίας στις 10-13 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα