fbpx

Λάτβαλα: «Θέλω να κλάψω με αυτό που πέτυχε ο Ροβάνπερα»

Λάτβαλα: «Θέλω να κλάψω με αυτό που πέτυχε ο Ροβάνπερα»

Έντονα συναισθηματικά φορτισμένος εμφανίστηκε η Γιάρι Μάτι Λάτβαλα μετά την κατάκτηση του τίτλου του WRC από τον Κάλε Ροβάνπερα. Οι δυο τους, πέρα από τη… θεσμική σχέση που έχουν μέσω της Toyota, με τον Λάτβαλα να είναι επικεφαλής της ομάδας, έχουν παράλληλα και τον δεσμό των συμπατριωτών.

Για τον Λάτβαλα, ο Ροβάνπερα μόλις σημείωσε έναν θρίαμβο με τεράστιες προεκτάσεις στη Φινλανδία, κάνοντας περήφανη όλη τη χώρα και πετυχαίνοντας αυτό που ο ίδιος πλησίασε αρκετές φορές να κάνει στην αγωνιστική του καριέρα, αλλά εν τέλει δεν τα κατάφερε.

“Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Θέλω να κλάψω, αλλά δεν μπορώ να κλάψω εδώ. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που πέτυχε ο Κάλε. Καταρχάς, είναι απίθανο για έναν 22χρονο να σπάει όλα τα ρεκόρ παίρνοντας τον τίτλο.

Παράλληλα, είναι κάτι πολύ σημαντικό για την Φινλανδία, καθώς έχουν περάσει 20 χρόνια (από τον προηγούμενο Φινλανδό πρωταθλητή), διάστημα εξαιρετικά μεγάλο.

Εγώ και ο Μίκο Χιρβόνεν βρεθήκαμε πολύ κοντά, αλλά δεν μπορέσαμε να πάρουμε τον τίτλο. Υπήρχαν οι δύο Σεμπαστιάν (Λεμπ και Οζιέ) και ο Τάνακ, οπότε είμαι ευγνώμων που τα κατάφερε ο Κάλε.

Είναι απίθανο, δεν έχω λόγια. Είναι ένας υπερήρωας. Μπορείς να νιώσεις πως το ενδιαφέρον για τα ράλι είχε κατεβεί αρκετά χαμηλά (στη Φινλανδία), αλλά από τότε που άρχισε να τα πηγαίνει τόσο καλά ο Κάλε, μαζί αυξήθηκε εκ νέου και το ενδιαφέρον.

Νομίζω πως στη Φινλανδία παρατηρείται ένα “Φαινόμενο Κάλε”, διότι εγώ ο ίδιος ποτέ δεν είχα βρεθεί σε αντίστοιχη θέση, να περνάω δηλαδή από τις ειδικές και να βλέπεις τους φιλάθλους να δημιουργούν ατμόσφαιρα ποδοσφαιρικού γηπέδου”, ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Λάβταλα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα