fbpx

F1: Οριστικά νικητής του Γκραν Πρι Σιγκαπούρης ο Πέρεζ

F1: Οριστικά νικητής του Γκραν Πρι Σιγκαπούρης ο Πέρεζ

Ο Σέρτζιο Πέρεζ της Red Bull είναι και επίσημα ο νικητής του Γκραν Πρι Σιγκαπούρης για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1 παρά την ποινή και την επίπληξη που δέχθηκε για δύο διαφορετικά περιστατικά παράβασης των κανονισμών πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Ο Μεξικανός οδηγός βρέθηκε υπό έρευνα από τους αγωνοδίκες έχοντας τερματίσει πρώτος στην Σιγκαπούρη επειδή κρίθηκε ύποπτος ότι δεν κράτησε την απόσταση των δέκα μηκών πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας κατά τη διάρκεια του τελευταίου αυτοκινήτου ασφαλείας.

Ο Πέρεζ, που πήρε τη νίκη με διαφορά 7,595 δευτερολέπτων από τον πλησιέστερο αντίπαλό του, τον Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari τιμωρήθηκε με ποινή πέντε δευτερολέπτων για το περιστατικό, που σημαίνει ότι διατηρεί τη νίκη στην κατοχή του.

Με το αποτέλεσμα αυτό ο Μεξικανός της Red Bull διατηρεί την τρίτη θέση στη βαθμολογία των οδηγών, δύο βαθμούς πίσω από τον Λεκλέρ και 106 βαθμούς πίσω από τον ομόσταβλό του και πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος έχασε την ευκαιρία να πάρει τον τίτλο για δεύτερη διαδοχική χρονιά αλλά θα έχει την ευκαιρία να το κάνει στο Γκραν Πρι Ιαπωνίας την προσεχή εβδομάδα, στον εντός έδρας αγώνα της Honda.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα