fbpx

Ράλι Νέας Ζηλανδίας: Στην κορυφή και… μια ανάσα από τον τίτλο ο Ροβάνπερα!

Ράλι Νέας Ζηλανδίας: Στην κορυφή και… μια ανάσα από τον τίτλο ο Ροβάνπερα!

Ο Κάλε Ροβάνπερα ήταν ο μεγάλος κερδισμένος από τις ειδικές διαδρομές του Σαββάτου στο Ράλι Νέας Ζηλανδίας. Ο Φινλανδός οδηγός της Toyota πέρασε επικεφαλής της κατάταξης μόλις στην δεύτερη ειδική της ημέρας (συνολικά 9η στο ράλι) και παρέμεινε εκεί ως το τέλος των διαδρομών.

Πλέον ο Ροβάνπερα έχει σημαντικές ελπίδες με την ολοκλήρωση του Ράλι Νέας Ζηλανδίας να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλητής τους WRC.

Η ημέρα χαρακτηρίστηκε από πλήθος ποινών για παραβίαση των κανονισμών λειτουργίας του hybrid boost, όμως ο Ροβάνπερα βγήκε ευνοημένος από αυτή τη συγκυρία, διότι ο ίδιος δέχθηκε μόλις 5 δευτερόλεπτα ποινής, την ώρα που ο μεγάλος του αντίπαλος, ο Οτ Τάνακ, πήρε 5 δευτερόλεπτα στο τέλος της Παρασκευής και άλλα 10 στις ειδικές του Σαββάτου.

Έτσι, στην κατάταξη του ράλι ο δεύτερος Σεμπαστιάν Οζιέ βρίσκεται 29 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο Ροβάνπερα, ενώ ο Τάνακ ακολουθεί τρίτος, στα 46.4 μακριά από τον Φινλανδό.

Εάν αυτή η κατάταξη της πρώτης τριάδας παραμείνει αμετάβλητη στο φινάλε του Ράλι και ο Ροβάνπερα τερματίσει τουλάχιστον 4ος στην Power Stage για να κερδίσει και το βαθμολογικό μπόνους, τότε μπορεί να στεφθεί αυτομάτως πρωταθλητής του 2022.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα