fbpx

Όταν ο Ωνάσης χάρισε στον Κόκοτα μια συλλεκτική Lamborghini Miura…

Όταν ο Ωνάσης χάρισε στον Κόκοτα μια συλλεκτική Lamborghini Miura…

Μία από τις μεγάλες «αδυναμίες» του Αριστοτέλη Ωνάση ήταν ο Σταμάτης Κόκοτας. Ο Ωνάσης λάτρευε τα τραγούδια του Κόκοτα και σε κάθε ευκαιρία που του δινόταν παρακολουθούσε δια ζώσης τον λαϊκό βάρδο να ερμηνεύει τις μεγάλες επιτυχίες του.

Μάλιστα ανάμεσα στους δύο άνδρες είχαν αναπτυχθεί και ισχυροί φιλικοί δεσμοί, με τον Ωνάση να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την αγωνιστική πλευρά του Κόκοτα.

Ιστορία έχει αφήσει η καφέ Lamborghini Miura των 370 ίππων, την οποία ο Ωνάσης χάρισε στον Κόκοτα στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Ήταν ένα από τα μόλις 764 συλλεκτικά σπορ αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν από το 1966 μέχρι το 1973, με τον  τετράλιτρο κινητήρα να μεταφέρει την ισχύ του μέσω του πεντατάχυτου κιβωτίου στον πίσω άξονα.

Ο Κόκοτας κυκλοφορούσε τη Miura μέχρι το 1972, όταν το ιταλικό sportscar παρουσίασε ένα πρόβλημα στον κινητήρα. Συγκεκριμένα το μοτέρ έπιασε φωτιά, υπέστη εκτεταμένες ζημιές και χρειάστηκε να σταλεί στην Ιταλία για να επιδιορθωθεί.

Το κόστος της επισκευής ήταν μεγάλο για τα δεδομένα της εποχής και το μοτέρ δεν επεστράφη ποτέ στην Αθήνα, με αποτέλεσμα η Miura να παραμείνει για πολλά χρόνια σταθμευμένη στο υπόγειο του ξενοδοχείου Hilton, απ’ όπου απομακρύνθηκε το 2003, στο πλαίσιο των εργασιών αναμόρφωσης του ιστορικού ξενοδοχείου ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Παρέμεινε σε γκαράζ του Σταμάτη Κόκοτα μέχρι το 2012, όταν πουλήθηκε σε έναν Ιταλό, ο οποίος ήθελε να αποκτήσει τη συλλεκτική Miura και να την ανακατασκευάσει.

Η ανακατασκευή κόστισε περισσότερο από μισό εκατομμύριο ευρώ, με τον νέο ιδιοκτήτη να αλλάζει το καφέ χρώμα της Miura και να τη βάφει μωβ!

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα