fbpx

Ράλι Νέας Ζηλανδίας: Επικεφαλής μετά από επτά ειδικές ο Τάνακ (vid)

Ράλι Νέας Ζηλανδίας: Επικεφαλής μετά από επτά ειδικές ο Τάνακ (vid)

Ο Οτ Τάνακ ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της Παρασκευής στο Ράλι Νέας Ζηλανδίας. Ο Εσθονός οδηγός της Toyota πήρε τη νίκη σε δύο από τις έξι ειδικές της ημέρας και σε συνάρτηση με τα καλά του πλασαρίσματα στις υπόλοιπες διαδρομές -και τη νίκη του στη μία ειδική της Πέμπτης-, βρέθηκε στην κορυφή της γενικής κατάταξη.

Δεύτερος ακολουθεί ο εντυπωσιακός Έλφιν Έβανς. Ο Βρετανός ήταν νικητής σε μία ειδική και βρίσκεται… στο κατόπι του Τάνακ, όντας μόλις 0.2 δευτερόλεπτα πίσω του στη γενική κατάταξη. Στην τρίτη θέση ακολουθεί ο Σεμπαστιάν Οζιέ, ο οποίος απέχει 6.7 από τον πρωτοπόρο Εσθονό.

Σημειώνεται πως οι πρώτες ειδικές έγιναν υπό έντονη βροχόπτωση, περιβάλλον που ευνόησε τον Τάνακ. Στη συνέχεια, με το έδαφος να στεγνώνει, ο Εσθονός αντιμετώπισε σοβαρά ζητήματα πρόσφυσης, με τον Οζιέ να αξιοποιεί τη συγκυρία περνώντας επικεφαλής της κατάταξης.

Ωστόσο, ο Γάλλος είχε μία επαφή… με δέντρο στην προτελευταία ειδική της ημέρας και τα πολύτιμα δευτερόλεπτα που έχασε ήταν το δώρο που περίμενε ο Τάνακ για να επανέλθει στην πρωτοπορία.

Ο επικεφαλής της γενικής βαθμολογίας του πρωταθλήματος WRC, Κάλε Ροβάνπερα, είχε μία αθόρυβη αλλά καλή ημέρα, όντας στην κατάταξη τέταρτος, μόλις 7.2 δευτερόλεπτα μακριά από τον Τάνακ.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται το Σάββατο (βράδυ Παρασκευής με ώρα Ελλάδος) με άλλες έξι ειδικές διαδρομές.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα