fbpx

World SBK: Στη μεγάλη κατηγορία το 2023 ο Έγκερτερ

World SBK: Στη μεγάλη κατηγορία το 2023 ο Έγκερτερ

Ο κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου στην κατηγορία Supersport, ο Ελβετός Ντόμινικ Έγκερτερ, θα κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του καθώς θα αγωνιστεί με την GRT Yamaha στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbikes την επόμενη σεζόν.

Η ομάδα της GRT Yamaha αλλάζει ολοκληρωτικά το ρόστερ της καθώς πριν τον Έγκερτερ είχε ανακοινώσει την συμφωνία της με τον Ρεμί Γκάρντνερ. Ο Ελβετός, 31 ετών, έχει πάρει μία νίκη καριέρας στην κατηγορία Moto2 κι έχασε την ευκαιρία να περάσει στη μεγάλη κατηγορία την περασμένη σεζόν παρά το γεγονός ότι πήρε με εμφατικό τρόπο τον τίτλο στην κατηγορία Supersport.

Αυτή την σεζόν είναι πρωτοπόρος με διαφορά 36 βαθμών και με τέσσερις σταθμούς να απομένουν ενώ όπως και πέρυσι έτσι και φέτος αναδείχθηκε πρωταθλητής στη MotoE. «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεργαστώ με τη Yamaha στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbikes την επόμενη σεζόν», είπε. «Είναι μία σπουδαία ευκαιρία για εμένα και αποτελεί επιβράβευση για την κατάκτηση του τίτλου στην Supersport. Ανυπομονώ για την πρώτη δοκιμή της R1».

Έγκερτερ και Γκάρντνερ θα αντικαταστήσουν στην GRT τον Γκάρετ Γκέρλοφ από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τον Κότα Νοζάνε από την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα