fbpx

Απόλυτη επιτυχία για το 4ο CMC Challenge 2022 Historic Regularity Rally

Απόλυτη επιτυχία για το 4ο CMC Challenge 2022 Historic Regularity Rally

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο CMC Challenge 2022 Historic Regularity Rally  μια συνδιοργάνωση των Λεσχών Classic Mini Club και Argolis Classic Car Club.

Ο Δημήτρης  και ο Άγγελος Κουνέλης  που σχεδίασαν και τα προηγούμενα επιτυχημένα CMC Challenge, και αυτή την φορά  πρόσθεσαν καινούργια στοιχεία ήτοι διήμερος αγώνας με εκκίνηση και 1η ΕΔΑ στην πίστα Iaveris Park. Φορτωμένο το πρόγραμμα με τέσσερις αγώνες Regularity μέσα σε ένα μήνα οπότε μετά τις συνήθεις απώλειες της τελευταίας στιγμής, έλαβαν εκκίνηση 27 πληρώματα  για να απολαύσουν την πίστα στην 1η ΕΔΑ δίνοντας εντυπωσιακά πλάνα στους φωτογράφους.

Στην συνέχεια στριφτερές διαδρομές  προς Κοντοδεσπότι -Λιμνιώνα Προκόπι –Αγία Άννα, με κατάληξη 1ης ημέρα στην Β. Εύβοια στον Δήμο Ιστιαίας –Αιδηψού. Γενική κατάταξη με ΕΔΑ Regularity  Μ.Ω.Τ. αλλά και ξεχωριστή  κατάταξη με βάση τον ιδανικό χρόνο διάνυσης απόστασης. Δύο «παράλληλες» εκδηλώσεις ταυτόχρονα πάνω στην ίδια διαδρομή, η οποία έδωσε τη δυνατότητα στον Αλυτάρχη να δώσει ζωηρό έως και γρήγορο ρυθμό, που ευχαριστήθηκαν τα πληρώματα και σχολίασαν θετικά.

Στη κατάταξη Regularity ξεχώρισαν οι Γιώργος Δελαπόρτας – Χρήστος Χατζής που στο τέλος της πρώτης ημέρας είχαν χτίσει διαφορά ασφαλείας από του δεύτερους Γιάννη Κατσαούνη – Μαθιό Μανσόλα που περίμεναν την ευκαιρία τους. Αντίθετα στην κατηγορία Touring Sport που εξελίχθηκε σε υπόθεση των «Σαλαμινομάχων πληρωμάτων» από την 2η ΕΔΑ τέθηκαν  επικεφαλής οι Γεωργία Πουλή-Νικήτας Τσαλίκης και  στο δευτερόλεπτο ακολουθούσαν οι Ηλίας Λαλούσης – Μανώλης Καστανιώτης.

Σβέλτος αγώνας , πολλές ΕΔΑ με μεγάλες υψομετρικές διαφορές, πολλές χρονομετρήσεις, που προμήνυαν  μία ενδιαφέρουσα δεύτερη ημέρα. Το ενδιαφέρον άναψε και πάλι όταν μία απροσεξία του πρώτου πληρώματος στον χρόνο εκκίνησης της 10ης ΕΔΑ έδωσε την ευκαιρία στους ακολουθούντες να τους υπερκεράσουν στην κατάταξη.

Νικητές Γενικής Κατάταξης αναδείχθηκαν οι Γιάννης Κατσαούνης – Μαθιός Μανσόλας με VW Golf Gti του 1979, δεύτεροι ήταν οι Δημήτρης Καλογεράς–Απόστολος Καλογεράς με Peugeot Rally 205 του 1990 και τρίτοι οι Μάνος Παλαβίδης – Μαρία Παλαβίδη με  Renault 5 GT turbo του 1985.

Στην κατάταξη Touring Sport πρώτοι ήταν οι Γεωργία Πουλή Γεωργία – Νικήτας Τσαλίκης με Τoyota Corolla Xli του 1990, ακολούθησαν οι Ηλίας Λαλούσης –Μανώλης Καστανιώτης με Subaru Legasy RS turbo του 1991 και τρίτοι οι Λυμπέρης Παπάζογλου – Μαρία Νικολοπούλου με Porsche 914 του 1970.

Στην κλάση ΜΙΝΙ πρώτοι ήταν οι Κυριάκος Κοφινάς – Νίκος Κοφινάς με  B.L.M.C. του 1973.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα