fbpx

Formula 1: Διπλασιάζονται τα Sprint το 2023!

Formula 1: Διπλασιάζονται τα Sprint το 2023!

Σε αύξηση των αγώνων Sprint από τη νέα σεζόν προχωράει η Formula 1. Συγκεκριμένα, οι… μίνι κούρσες που πρωτοεισήχθησαν στο πρόγραμμα το 2021 ως εναλλακτικός τρόπος ορισμού των θέσεων εκκίνησης των Γκραν Πρι, από τρεις στον αριθμό πέρσι και φέτος, την επόμενη χρονιά θα γίνουν έξι.

Ουσιαστικά, οι αγώνες Sprint λειτούργησαν ως ένας πιο συναρπαστικός τρόπος για τους θεατές, για να καθοριστεί το γκριντ της εκκίνησης στον εκάστοτε αγώνα, ενώ παράλληλα πρόσφεραν την ευκαιρία σε οδηγούς να διεκδικήσουν μερικούς επιπλέον βαθμούς.

Αν και το κοινό είναι σαφές πως είδε εξαρχής με θετικό μάτι τα Sprint, οι ίδιες οι ομάδες ήταν μάλλον δυσαρεστημένες, καθώς αυτές οι επιπρόσθετες μάχες συνιστούν έξτρα παράγοντα στην εξίσωση της διατήρησης των ελαστικών εντός του τριημέρου. Αυτό πάντως δεν τις εμπόδισε να υπερψηφίσουν την απόφαση.

Σημειώνεται πάντως ότι και τον περασμένο Απρίλιο η Liberty Media είχε αποπειραθεί να περάσει την απόφαση διπλασιασμού των Sprint για το 2023, έχοντας και τότε τη θετική ψήφο των ομάδων, όμως την εξέλιξη είχε μπλοκάρει η FIA. Αυτή τη φορά η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν έθεσε εμπόδια, οπότε οι επιπρόσθετοι Sprint αγώνες θα γίνουν πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα