fbpx

Πυρετωδώς ετοιμάζονται στον Πύργο για το 29ο Ράλι Σπριντ

Πυρετωδώς ετοιμάζονται στον Πύργο για το 29ο Ράλι Σπριντ

Το Κύπελλο Ράλι Χώματος ξεκινάει με το 29ο Ράλι Σπριντ Πύργου που διοργανώνει το διήμερο 15 και 16 Οκτωβρίου το αθλητικό Σωματείο Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου (ΑΟΛΑΠ).

Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας), η Π.Ε.Δ.Δ.Ε (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος) και ο οικοδεσπότης μας Δήμος Πύργου. Θεσμικοί υποστηρικτές είναι η Δ.Ε.Π. Α.Ε. ΟΤΑ (Δημοτική Επιχείρηση Πύργου Α.Ε. ΟΤΑ), η ΔΗΚΕ Πύργου, το Επιμελητήριο Ηλείας και ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, Ερμής.

Ο αγώνας αποτελείται από την ειδική διαδρομή, «Επιτάλιο-Αλφειούσα», μήκους 12,14 χιλιομέτρων, η οποία θα διεξαχθεί τρεις φορές την Κυριακή 16 Οκτωβρίου. Η διαδρομή αποτελεί παραλλαγή της ειδικής του περσινού Ολυμπιακού Ράλι, «Αλφειούσα», με το ασφάλτινο κομμάτι της να μην υπερβαίνει τα 750 μέτρα.

Το συνολικό μήκος των αγωνιστικών χιλιομέτρων ανέρχεται στα 36,42 χλμ, ενώ το συνολικό μήκος αγώνα είναι 112,20 χλμ.

Το Θεματικό Πάρκο Ξυστρή, θα αποτελέσει το κέντρο του αγώνα. Ο νέος αυτός πολυχώρος θα φιλοξενήσει τη γραμματεία, το Service Park, καθώς επίσης την Πανηγυρική Εκκίνηση-παρουσίαση των πληρωμάτων και τον τερματισμό του 29ου Ράλι Σπριντ ΑΟΛΑΠ.

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή, θα πραγματοποιηθεί ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος του αγώνα (ώρες 15:30 έως 18:30). Το βράδυ της ίδιας μέρας, στον ίδιο χώρο θα γίνει η παρουσίαση των πληρωμάτων – Εκκίνηση στις 20:30.

Οι αναγνωρίσεις της διαδρομής θα γίνονται μέχρι το Σάββατο 15 Οκτωβρίου (έως τη δύση του ηλίου) με ελεύθερο αριθμό περασμάτων. Τονίζεται ότι η οδήγηση κατά τη διάρκεια των αναγνωρίσεων πρέπει να είναι σύμφωνη με τον Κ.Ο.Κ. και να μην  ενοχλούνται οι κάτοικοι της περιοχής. Απαγορεύεται, με απόφαση της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα, η οδήγηση κατά τη διάρκεια των αναγνωρίσεων στην ειδική διαδρομή με ανάποδη φορά από αυτή του αγώνα.

Σε όλους τους χώρους του αγώνα, θα ισχύει το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της ΟΜΑΕ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα