fbpx

Λουμπέ: “Δέκα ράλι την επόμενη χρονιά θα ήταν ένας καλό αριθμός για εμένα”

Λουμπέ: “Δέκα ράλι την επόμενη χρονιά θα ήταν ένας καλό αριθμός για εμένα”

Αύξηση της συμμετοχής του στο πρωτάθλημα του WRC θέλει να πετύχει ο Πιέρ Λουί Λουμπέ το 2023. Ο Κορσικανός οδηγός φέτος έχει ήδη αγωνιστεί σε έξι ράλι, με το πιο πρόσφατο, το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, να είναι μακράν και το πιο επιτυχημένο του. Εκεί πήρε για πρώτη φορά νίκη σε ειδική, βρέθηκε την Παρασκευή επικεφαλής της κατάταξης και ένα κλατάρισμα του στέρησε πολύ ρεαλιστικές ελπίδες για να πλασαριστεί στο βάθρο.

Ο Γάλλος αναμένεται να εμφανιστεί και στο Ράλι Καταλονίας με το Puma Rally1 της Ford, για την έβδομη και τελευταία φετινή του παρουσία στο καλεντάρι. Στόχος του την επόμενη σεζόν είναι να ανεβάσει τον αριθμό των συμμετοχών του τουλάχιστον σε δέκα, με το αυτοκίνητο της M-Sport.

“Είναι μία καλή σεζόν. Είμαι χαρούμενος με τον τρόπο που εξελίσσεται η χρονιά και η αίσθηση που έχουμε με την ομάδα είναι πως το αυτοκίνητο είναι πραγματικά ισχυρό. Στην Ελλάδα ειλικρινά πιστεύω πως αξίζαμε μία θέση στο βάθρο και, εάν δεν είχαμε εκείνο το κλατάρισμα, θα την είχαμε κατακτήσει.

Στα αργά ράλι όπως αυτό (της Ελλάδος), γνωρίζουμε πως έχουμε την ταχύτητα και το έχουμε δείξει. Ίσως πρέπει να το κάνουμε περισσότερο αυτό και στα ταχύτερα ράλι. Για να μπορέσουμε να προοδεύσουμε, χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο εντός αυτοκινήτου.

Φυσικά όλοι οι οδηγοί θέλουν να έχουν μία πλήρη σεζόν, αλλά για εμένα δέκα ράλι την επόμενη χρονιά θα ήταν ένας πολύ καλός αριθμός. Έχω επτά φέτος, αλλά πέρασε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δίχως επαφή με το αυτοκίνητο, ανάμεσα στους αγώνες.

Είχα πίεση πάνω μου για να αποδείξω τι μπορώ να κάνω φέτος, αλλά νομίζω πως τα καταφέραμε άψογα τελικά”, ήταν τα λόγια του Λουμπέ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα