fbpx

Formula 1: Και το 2023 στην AlphaTauri ο Τσουνόντα!

Formula 1: Και το 2023 στην AlphaTauri ο Τσουνόντα!

Την ανανέωση του συμβολαίου του Γιούκι Τσουνόντα για έναν ακόμη χρόνο ανακοίνωσε η AlphaTauri! Η ιταλική ομάδα της Formula 1 θα έχει έτσι τον Ιάπωνα για τρίτη σερί σεζόν στο ένα από τα δύο μονοθέσιά της, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τουλάχιστον τον έναν οδηγό της για το νέο έτος.

Ο Τσουνόντα αποκτήθηκε από την AlphaTauri στα τέλη του 2020 ως αντικαταστάτης του Ντανιίλ Κβίατ, προερχόμενος από μία εξαιρετική σεζόν στη Formula 2, όπου κατετάγη τρίτος στη γενική βαθμολογία. Πέρσι, στη Formula 1 συγκέντρωσε 32 βαθμούς και σημείωσε το καλύτερο αποτέλεσμά του στο τελευταίο Γκραν Πρι της χρονιάς, στο Άμπου Ντάμπι, όντας τέταρτος.

Φέτος, ο Ιάπωνας έχει συγκεντρώσει 11 βαθμούς σε 15 αγώνες (σε έναν δεν συμμετείχε) και παρόλο που έχει πλασαριστεί μόλις τρεις φορές στις βαθμολογούμενες θέσεις, οι άνθρωποι της ιταλικής ομάδα βλέπουν στο πρόσωπό του έναν ακόμη πιο ώριμο οδηγό συγκριτικά με το 2021 και έτοιμο για σπουδαιότερα πράγματα στο εγγύς μέλλον.

Σημειώνεται πως ο 22χρονος Τσουνόντα έχει σε αυτόν τον ενάμιση χρόνο παρουσίας του στην AlphaTauri ως παρτενέρ εντός πίστας τον Πιέρ Γκασλί, κάτι που είναι όμως άγνωστο εάν θα ισχύσει και το επόμενο έτος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα