fbpx

Ντούχαν: “Η πνευματική προσέγγιση μεγιστοποιεί τα πάντα”

Ντούχαν: “Η πνευματική προσέγγιση μεγιστοποιεί τα πάντα”

Ιδιαίτερη βαρύτητα στο πνευματικό κομμάτι έδωσε ο Τζακ Ντούχαν, ερωτώμενος για το ποιο είναι κατά την άποψή του το κλειδί για έναν τέλειο γύρο με το μονοθέσιο. Ο πιλότος της Formula 2 -και γιος του πέντε φορές παγκόσμιου πρωταθλητή του Moto GP, Μικ Ντούχαν– εξήγησε τη φιλοσοφία του και το πώς το πνευματικό σκέλος θεωρεί ότι στο τέλος κάνει τη διαφορά μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας.

“Η πνευματική προσέγγιση για έναν γρήγορο γύρο είναι σημαντική. Εκεί δίνεις όλο σου τον εαυτό και προσπαθείς να μεγιστοποιήσεις το όφελος και της παραμικρής πτυχής. Σε έναν ολόκληρο αγώνα δεν δίνεις διαρκώς το 100%. Μάλλον σπάνια δίνεις το 100%, διότι πρέπει να συντηρήσεις τα ελαστικά ενώ έχει και ακάθαρτο αέρα μπροστά σου. Ένας αγώνας έχει μεγάλη διάρκεια και πολλά μπορούν να αλλάξουν.

Οπότε, όταν ψάχνεις τον έναν γύρο η προσέγγιση είναι διαφορετική. Ο καθένας έχει από μία διαφορετική “ζώνη” και όλοι αντιδρούν διαφορετικά. Για εμένα, το βασικότερο είναι να υπάρχει η μέγιστη ηρεμία. Θέλω να είμαι χαλαρός και να μην δίνω ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό (το χρονόμετρο).

Γενικώς, προτιμώ να αφήνω το αυτοκίνητο να κάνει τα πράγματα όπως αυτό ξέρει. Δεν θα έλεγα πως προσπαθώ πραγματικά πολύ και πως πιέζω υπερβολικά τα πράγματα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο 19χρονος Αυστραλός.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα