fbpx

Με 24 αγώνες η Formula 1 το 2023!

Με 24 αγώνες η Formula 1 το 2023!

Το ημερολόγιο του 2023 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 της FIA εγκρίθηκε με ηλεκτρονική ψηφοφορία από τα μέλη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Το ημερολόγιο της Formula 1 περιλαμβάνει 24 αγώνες, με την προσθήκη του Γκραν Πρι του Λας Βέγκας ως προτελευταίου γύρου της χρονιάς. Θα είναι ο τρίτος αγώνας στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τους αγώνες στο Μαϊάμι και το Όστιν.

Το Γκραν Πρι του Μπαχρέιν θα ανοίξει το πρόγραμμα του 2023 στις 5 Μαρτίου, ενώ το Γκραν Πρι του Μονακό, στις 28 Μαΐου, διατηρείται στο πρόγραμμα. Το Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι θα πάρει τη συνηθισμένη του θέση στο φινάλε της σεζόν στις 26 Νοεμβρίου. Το Γκραν Πρι του Κατάρ, στις 8 Οκτωβρίου, επιστρέφει μετά από απουσία ενός έτους.

Το ημερολόγιο της F1 για το 2023 θα αποφύγει να συμπέσει με τις 24 Ώρες του Λε Μαν, στο πλαίσιο των προσπαθειών των μελών του WMSC να βελτιστοποιήσουν όλα τα ημερολόγια αγώνων του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Ο πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγιέμ, δήλωσε:  «Η παρουσία 24 αγώνων στο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Formula 1 της FIA για το 2023 αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της ανάπτυξης και της ελκυστικότητας του αθλήματος σε παγκόσμια κλίμακα. Η προσθήκη νέων τόπων διεξαγωγής και η διατήρηση των παραδοσιακών διοργανώσεων υπογραμμίζει τη σωστή διαχείριση του αθλήματος από τη FIA. Είμαι ευτυχής που θα μπορέσουμε να μεταφέρουμε τη νέα εποχή συναρπαστικών αγώνων της Formula 1, που δημιουργήθηκε από τους κανονισμούς της FIA του 2022, σε μια ευρύτερη βάση οπαδών το 2023. Κατά τη διαμόρφωση του ημερολογίου της F1 για το 2023, τα μέλη του WMSC είχαν επίσης κατά νου τη χρονική συγκυρία του διάσημου 24ωρου του Λε Μαν».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα