fbpx

Στη Βαρκελώνη για δοκιμές ο Τζώρζης Μαρκογιάννης

Στη Βαρκελώνη για δοκιμές ο Τζώρζης Μαρκογιάννης

Το πέσιμο της καρό σημαίας στον πέμπτο γύρο του φετινού πρωταθλήματος της Ιταλικής Formula 4 powered by Abarth του Red Bull Ring δεν σήμαινε και… παύση εργασιών για τον Τζώρτζη Μαρκογιάννη, αφού την επόμενη ημέρα ταξίδεψε στη Βαρκελώνη. Στις 12-13 Νοεμβρίου θα κάνει ντεμπούτο στην Ισπανική Formula 4 και βρέθηκε από τώρα στην πίστα της Βαρκελώνης για δύο πολύτιμες ημέρες δοκιμών.

Παρότι και οι δύο θεσμοί χρησιμοποιούν το ίδιο σασί (Tatuus T-021), στην Ισπανική Formula 4 τα μονοθέσια πατούν σε ελαστικά άλλου προμηθευτή, πράγμα που αλλάζει τα πάντα. Παρ’ όλα αυτά, ο Μαρκογιάννης βρήκε γρήγορα ρυθμό και έκλεισε το τεστ σημειώνοντας τον τρίτο καλύτερο χρόνο!

«Ήταν ένα πολύ παραγωγικό διήμερο. Ξεκινήσαμε το τεστ έχοντας από την αρχή ικανοποιητικό set-up στο αυτοκίνητο, πράγμα που με βοήθησε να μάθω τόσο την πίστα όσο και τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου μονοθεσίου. Τη δεύτερη μέρα προσπαθήσαμε να τελειοποιήσουμε το στήσιμο, με αποτέλεσμα να κάνουμε ένα καλό χρόνο που με τοποθέτησε στην τρίτη θέση της κατάταξης. Οπότε θεωρώ πως είμαστε καλά προετοιμασμένοι για την αγωνιστική μου συμμετοχή εκεί. Έχοντας συλλέξει πολύτιμα δεδομένα, τόσο για το set-up του αυτοκινήτου όσο και για τα χαρακτηριστικά της πίστας, θα δουλέψουμε στον προσομοιωτή, πάντα σε συνεργασία με τον μηχανικό μου, ώστε να προετοιμαστώ περεταίρω για τον αγώνα του Νοεμβρίου», σημείωσε ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης.

Η αγωνιστική εμπειρία της Ισπανικής Formula 4 θα σηματοδοτήσει το φινάλε της σεζόν, όμως νωρίτερα, ο Έλληνας οδηγός έχει δύο αγωνιστικά τριήμερα στο πλαίσιο της Ιταλικής Formula 4: στις 7-11 Οκτωβρίου στην πίστα της Monza και στις 21-23 Οκτωβρίου στο Mugello.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα