fbpx

Race of Champions: Στη διοργάνωση του 2023 Φέτελ και Χάκινεν

Race of Champions: Στη διοργάνωση του 2023 Φέτελ και Χάκινεν

Το τέλος της σεζόν θα διεξαχθεί ξανά στον πάγο και το χιόνι στην παγωμένη Βαλτική θάλασσα με τη δεύτερη επίσκεψη στην Σουηδία να έχει προγραμματιστεί στις 28 και 29 Ιανουαρίου με την παρουσία του τέσσερις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Σεμπάστιαν Φέτελ όπως και του διπλού κατόχου του τίτλου στη F1, Μίκα Χάκινεν.

 Τον περασμένο χειμώνα το ROC βρέθηκε στο παραθαλάσσιο θέρετρο του Πιτ Χάβσμπαντ για πρώτη φορά με τον θρυλικό οδηγό του WRC Σεμπαστιάν Λεμπ να νικά τον πιλότο της Aston Martin στη F1, Σεμπάστιαν Φέτελ, κερδίζοντας τον ατομικό τίτλο του πρωταθλητή των πρωταθλητών.

 Ο Φέτελ, πρώην κάτοχος του τίτλου και έξι φορές νικητής στο κύπελλο εθνών του ROC, θα επιστρέψει στη διοργάνωση κοντά στον Αρκτικό Κύκλο ως ένας από τους έξι οδηγούς που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Αυτή θα είναι και η πρώτη εμφάνιση για τον Γερμανό μετά την αποχώρησή του από τη F1 το Δεκέμβριο. «Δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο μέρος για τον πρώτο μου αγώνα μετά την αποχώρησή μου από τη F1 από το race of Champions», είπε ο Γερμανός. «Αυτή θα είναι η ενδέκατη εμφάνισή μου και συνεχίζω να επιστρέφω επειδή είναι μία ξεχωριστή διοργάνωση και είναι πολύ ευχάριστη. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία από αγώνα σε χιόνι και πάγο, οπότε είχα πολλά να μάθω νωρίτερα φέτος στην Σουηπία και ήταν μία πολύ ευχάριστη έκπληξη που έφτασα στον ατομικό τελικό απέναντι στον Σεμπαστιάν Λεμπ. Τώρα ανυπομονώ να επιστρέψω και να βοηθήσω την ομάδα της Γερμανίας να φτάσει σε νέο τίτλο».

 Ο Φέτελ θα κληθεί να αντιμετωπίσει ξανά τον Μίκα Χάκινεν που θεωρείται από τα φαβο0ρί. «Έκανα την πρώτη μου εμφάνιση νωρίτερα φέτος και είμαι πανευτυχής που επιστρέφω», είπε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1998 και 1999. «Η ατμόσφαιρα θα είναι σπουδαία, είναι φανταστικό που θα συναντήσω τόσο σπουδαίους οδηγούς και η διοργάνωση κάνει σπουδαία δουλειά. Έχω πάρει μέρος κάποιες φορές στο Arctic Rally οπότε έχω οδηγήσει στον πάγο πριν και ελπίζω ότι αυτή τη φορά θα με βοηθήσει».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα