fbpx

Η Κατερίνα Μπράτσου στη Σιγκαπούρη!

Η Κατερίνα Μπράτσου στη Σιγκαπούρη!

Η Επιτροπή Γυναικών στον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό της FIA και οι Επιτροπές Εθελοντών και Αξιωματούχων της FIA ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν το πρώτο πρόγραμμα ανταλλαγής Γυναικών Αξιωματούχων.

Αυτή η νέα πρωτοβουλία έχει ως στόχο να προωθήσει και να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των γυναικών αξιωματούχων του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε όλο τον κόσμο. Είναι επίσης μια ευκαιρία να γνωρίσουν οι γυναίκες όλους τους βασικούς ρόλους που εκτελούν οι εθελοντές στο υψηλότερο επίπεδο του αθλήματος.

Από 300 αιτήσεις, επιλέχθηκαν 24, οι οποίες εκπροσωπούν 6 ηπείρους και 24 εθνικότητες. Ανάμεσά τους και μία Eλληνίδα, η Κατερίνα Μπράτσου, η οποία θα εκπροσωπήσει την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος.

Πηγή: Facebook

Θα παρευρεθούν στο γκραν πρι της Σιγκαπούρης με εμπειρία τουλάχιστον ενός έτους σε οποιονδήποτε ρόλο στη χώρα τους. Το πρόγραμμα θα τους δώσει την πρώτη τους εμπειρία τόσο στο εξωτερικό όσο και σε μια διοργάνωση παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Αφού περάσουν από ένα μάθημα ασφαλείας, οι συμμετέχουσες θα τοποθετηθούν σε ένα συγκεκριμένο πόστο στην πίστα για το Σαββατοκύριακο, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να δουν και άλλες λειτουργίες ενός αγώνα Formula 1.

«Το νέο πρόγραμμα ανταλλαγής γυναικών αξιωματούχων καταδεικνύει τη δέσμευση της FIA να ενθαρρύνει ενεργά τη συμμετοχή των γυναικών στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, εντός και εκτός πίστας. Σε συνεργασία με τα μέλη μας, προωθεί γυναίκες από όλες τις περιοχές του κόσμου στον ουσιαστικό ρόλο των αξιωματούχων στη Formula 1. Σκοπεύω να διπλασιάσω τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και η συμμετοχή των γυναικών είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη αυτού του στόχου» τόνισε ο Σαουδάραβας πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγιέμ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα