fbpx

F1: Την περίπτωση του Ντούχαν εξετάζει η Alpine

F1: Την περίπτωση του Ντούχαν εξετάζει η Alpine

H ομάδα από το Ένστοουν, η Alpine, συνεχίζει να αναζητά ομόσταβλο του Εστεμπάν Οκόν για το παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 του 2023 μετά την απόφαση του Φερνάντο Αλόνσο να συνεχίσει στην Aston Martin και τον Όσκαρ Πιάστρι να υπογράφει στη McLaren. Πρωταρχικός στόχος της Alpine είναι να πάρει τον Πιέρ Γκασλί από την AlphaTauri ωστόσο η Red Bull, που συνεχίζει να έχει συμβόλαιο με τον Γάλλο δηλώνει ότι θα τον αποδεσμεύσει μόνο αν αποκτήσει τον Κόλτον Χέρτα που αγωνίζεται στα IndyCar. Ο Αμερικανός βέβαια χρειάζεται να αποκτήσει το superlicense και οι ελπίδες να πάρει εξαίρεση από τη FIA δείχνουν μηδαμινές.

 Οι άλλες επιλογές της Alpine είναι ο Ντάνιελ Ρικιάρντο που δεν έχει ξεκάθαρο πλάνο για το 2023 και είχε αφήσει τη Renault το 2020 ενώ ο Νίκο Χούλκενμπεργκ μπορεί να αποτελέσει μία λύση να και βρίσκεται στη δύση της καριέρας του. Αυτός είναι ένας λόγος που ο Τζακ Ντούχαν, μέλος της ακαδημίας της Alpine έχει μία ευκαιρία όπως και ο Νικ Ντε Φρις που έκανε ντεμπούτο με τη Williams στο Γκραν Πρι Ιταλίας και εντυπωσίασε τερματίζοντας στους βαθμούς.

 Ο Λοράν Ροσί, CEO της Alpine, είπε ότι προτεραιότητα για την ομάδα αποτελεί η συμφωνία με έναν οδηγό που μπορεί να πάρει άμεσα βαθμούς και δεν θα χρειάζεται χρόνο να προσαρμοστεί. «Αυτό βασικά μας οδηγεί προς έναν πιο έμπειρο οδηγό αλλά την ίδια στιγμή να είναι ικανός να εξελιχθεί μαζί μας, αυτά λοιπόν είναι τα κριτήρια προς το παρόν. Ο Ότμαρ Σαφνάουερ ηγείται της διαδικασίας, βλέπει όλους τους οδηγούς, τους αξιολογεί οπότε υποθέτω πως θα είναι μία διαδικασία που θα πάρει χρόνο. Θέλουμε να πάρουμε την σωστή απόφαση οπότε δεν υπάρχει βιασύνη».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα