fbpx

Μονσέ: “Κανείς δεν πόνταρε ούτε ένα ευρώ στη Hyundai”!

Μονσέ: “Κανείς δεν πόνταρε ούτε ένα ευρώ στη Hyundai”!

Κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή είναι η αντίθεση της εικόνας της Hyundai, ανάμεσα στην αρχή της σεζόν και το πρόσφατο θρίαμβο στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις. Η Νοτιοκορεατική ομάδα έκανε για πρώτη φορά στην ιστορία της το 1-2-3 σε ράλι του WRC, γεγονός που κάνει να μοιάζουν με… έναν αιώνα μακριά τα αναρίθμητα προβλήματα στην αρχή του 2022.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της ομάδας της Hyundai, ο Ζουλιέν Μονσέ, στον απόηχο της επιτυχίας στα ελληνικά τερέν, αναφέρθηκε στους μπελάδες των πρώτων ράλι, στη βελτίωση που ακολούθησε, αλλά και στο πώς το “στραβοπάτημα” της Κένυας λειτούργησε σαν ευεργετικό σοκ για όλο τον οργανισμό της ομάδας.

“Στην αρχή δεν ήμασταν οργανωμένοι, δεν ήμασταν γρήγοροι και είχαμε ζητήματα αξιοπιστίας. Σίγουρα δεν ήμασταν φαβορί, ούτε καν διεκδικητές στο Μόντε Κάρλο. Κανείς δεν πόνταρε ούτε ένα ευρώ στην ομάδα, στην αρχή της σεζόν. Αρχίσαμε να ξυπνάμε και να βελτιωνόμαστε στην Κροατία, την Πορτογαλία και τη Σαρδηνία.

Μετέπειτα όμως στην Κένυα ήμασταν ανύπαρκτοι και νομίζω πως αυτό ήταν τόσο σκληρό, κατέστρεψε τόσα πολλά πράγματα και δημιούργησε τόσα προβλήματα, που μας δίδαξε πολλά. Τα είχαμε αυτά στο μυαλό μας επιστρέφοντας από την Κένυα και προετοιμαζόμενοι για το επόμενο δύσκολο ράλι, αυτό της Ελλάδος. Ίσως λοιπόν η ατυχία μας να μας… έφερε τύχη εδώ.

Βασικά, η ομάδα είναι η ίδια με πριν. Καταφέραμε να πάρουμε νίκες στο παρελθόν, άρα δεν υπάρχει λόγος να μην το κάνουμε ξανά. Φυσικά αργήσαμε πάρα πολύ στην αρχή με το αυτοκίνητο. Το ερώτημα δεν ήταν εάν θα μπορέσουμε να ανακάμψουμε, αλλά το πότε θα συνέβαινε αυτό. Όλοι δούλευαν σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση.

Εφόσον λύσαμε τα ζητήματα αξιοπιστίας, που ήταν και η κομβικότερη αδυναμία μας στην αρχή της σεζόν, αρχίσαμε να εργαζόμαστε πάνω στην απόδοση του αυτοκινήτου, για να φτάσουμε εδώ που βρισκόμαστε τώρα.

Ειλικρινά, Είναι έκπληξη το ότι μπορέσαμε κιόλας να πάρουμε τρεις νίκες στη σειρά. Είναι απίθανο. Οπωσδήποτε η απόδοση του αυτοκινήτου είναι καλή, αλλά εάν δείτε τη δυναμική μας αυτή την εβδομάδα, θα προσέξετε πως κυρίως είχαμε αξιοπιστία.

Δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα ζητήματα σε ένα τόσο σκληρό μέρος όπως η Ελλάδα και αυτό ήταν που έκανε τη διαφορά”, ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Μονσέ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα