fbpx

Ροβάνπερα: “Για το πρωτάθλημα ακόμα τίποτα δεν έχει τελειώσει”

Ροβάνπερα: “Για το πρωτάθλημα ακόμα τίποτα δεν έχει τελειώσει”

Να ξεχάσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα το φετινό ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις επιθυμεί ο Κάλε Ροβάνπερα. Ο Φινλανδός οδηγός, έναν χρόνο μετά τη νίκη του στις ειδικές διαδρομές της Ελλάδος, φέτος περιορίστηκε σε μία αρκετά μέτρια εμφάνιση, η οποία σε συνάρτηση με ένα τρακάρισμα νωρίς το πρωί του Σαββάτου, τον άφησε στην 15η θέση της τελικής κατάταξης.

Έστω και έτσι, ο οδηγός της Toyota κατέλαβε τη 2η θέση στην powerstage την Κυριακή, κερδίζοντας έτσι τέσσερις πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του τίτλου, για το φετινό WRC.

“Ήταν σαφώς μία δύσκολη εβδομάδα. Από την αρχή δεν είχα την απαιτούμενη αίσθηση του αυτοκινήτου, από το shakedown κιόλας. Είναι σκληρό, αλλά το καλό είναι πως πήραμε κάποιους βαθμούς από την powerstage και αυτό βοηθάει.

Το ότι ήμουν πρώτος στις ειδικές την Παρασκευή και μετά πάλι την Κυριακή, επέφερε μία περίπλοκη αίσθηση. Έπρεπε να πιέσουμε δυνατά στην powerstage, για να κερδίσουμε βαθμούς που θα μας βοηθήσουν στο πρωτάθλημα.

Δεν ήταν εύκολο, αλλά τώρα το αφήνουμε πίσω μας και κοιτάζουμε προς τα εμπρός, προς το επόμενο ράλι. Θέλουμε να επιστρέψουμε πιο δυνατοί στη Νέα Ζηλανδία. Για το πρωτάθλημα ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ροβάνπερα.

Σημειώνεται πως μετά και το τέλος του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, ο Φινλανδός έχει 207 βαθμούς, με τον Οτ Τάνακ να ακολουθεί στους 154.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα