fbpx

ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις: Νικητής ο Τιερί Νεβίλ (vid)

ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις: Νικητής ο Τιερί Νεβίλ (vid)

O Βέλγος Τιερί Νεβίλ αναδείχθηκε νικητής στο ΈΚΟ Ράλι Ακρόπολις και ηγήθηκε σε ένα ιστορικό 1-2-3 για τη Hyundai. Ο Νεβίλ πήρε την ευκαιρία από νωρίς το Σάββατο απέναντι στον εννέα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Σεμπαστιάν Λεμπ ο οποίος εγκατέλειψε με μηχανικό πρόβλημα και από εκείνη την στιγμή και μετά δεν απειλήθηκε.

 Ο νικητής είχε διαφορά σχεδόν μισού λεπτού από τον ομόσταβλό του, τον Οτ Τάνακ μπαίνοντας στις τελευταίες τρεις ειδικές του αγώνα ενώ ο Ντάνι Σόρντο συμπλήρωνε την πρώτη τριάδα για τα i20. Ο Τάνακ μάζεψε 9,2 δευτερόλεπτα από τη διαφορά στο πρώτο πέρασμα από το Ελευθεροχώρι αλλά οι ελπίδες του Εσθονού να πιέσει περισσότερο έσβησαν όταν ήρθαν οι εντολές από την ομάδα να μην υπάρξουν άλλες επιθέσεις.

Με την παραπάνω εντολή οι τρεις οδηγοί της Hyundai πέρασαν σε έναν πιο συντηρητικό ρυθμό με την κατάταξη στην πρώτη τριάδα να μην αλλάζει και ο Νεβίλ επικράτησε με διαφορά 15 δευτερολέπτων παίρνοντας την πρώτη του νίκη στην υβριδική εποχή του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι με την κορεατική κατασκευάστρια να παίρνει για πρώτη φορά και τις τρεις θέσεις του βάθρου. «Ήταν μία σκληρή σεζόν έως τώρα και η νίκη μετά από ένα πολύ δύσκολο διήμερο στο Βέλγιο αποτελεί μία ανακούφιση», είπε ο Νεβίλ. «Το πιο σημαντικό είναι το 1-2-3 που κάναμε για την ομάδα. Μετά από όλα αυτά τα χρόνια επιτέλους τα καταφέραμε και είναι μία ιστορική στιγμή για την εταιρεία και την ομάδα. Όλοι δουλέψαμε σκληρά για αυτό και είναι μία ωραία επιβράβευση». Με τη δεύτερη θέση που πήρε στον αγώνα ο Τάνακ πλησίασε στους 53 βαθμούς τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Κάλε Ροβάνπερα, με τον Φινλανδό να τερματίζει με διαφορά μεγαλύτερη των 17 λεπτών από το νικητή.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα