fbpx

ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις: Καθ’ οδόν για τη νίκη o Νεβίλ!

ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις: Καθ’ οδόν για τη νίκη o Νεβίλ!

Ο Τιερί Νεβίλ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των ειδικών του Σαββάτου στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις. Ο Βέλγος οδηγός της Huyndai πήρε τη νίκη σε τρεις από τις έξι ειδικές που έγιναν, αποκτώντας ταυτόχρονα και σαφές πλεονέκτημα στη γενική κατάταξη του ράλι.

Αντιθέτως, σε ολική καταστροφή εξελίχθηκε το πρώτο ήμισυ του Σαββατιάτικου προγράμματος για τους Σεμπαστιάν Λεμπ και Πιέρ Λουί Λουμπέ. Ο μεν Λεμπ υποχρεώθηκε σε εγκατάλειψη μετά το τέλος της πρώτης ειδικής λόγω βλάβης στον ιμάντα εναλλακτή (alternator belt) και ο δε Λουμπέ είχε κλατάρισμα στο μπροστινό αριστερό ελαστικό στη διαδρομή “Περιβόλι 1” (δεύτερη ειδική της ημέρας), με αποτέλεσμα να χάνει εντελώς την επαφή του με την κορυφή.

Πέρα από τους Γάλλους οδηγούς της M-Sport Ford, σοβαρά προβλήματα αντιμετώπισε και ο περσινός νικητής στην Ελλάδα, ο Κάλε Ροβάνπερα. Στην ίδια ειδική ο Φινλανδός έπεσε με το πίσω μέρος του Toyota του σε ένα δέντρο, παθαίνοντας σοβαρή ζημιά και χάνοντας επίσης επαφή με τις πρώτες θέσεις.

Αν και αντιμετώπισε κάποια ζητήματα προβλήματα με το διαφορικό στο πρωινό σκέλος, ο Οτ Τάνακ μπόρεσε σταδιακά να ανακάμψει και να ολοκληρώσει την ημέρα στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο επίσης βελτιωμένος στις μεσημεριανές-απογευματινές ειδικές Ντάνι Σόρδο, με τον Έλφιν Έβανς να ακολουθεί τέταρτος, ενώ ο Λουμπέ πέτυχε μία σταδιακή επάνοδο που του επέτρεψε να πλασαριστεί στην πέμπτη θέση.

Η πρώτη δεκάδα της κατάταξης του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, μετά το πέρας του Σαββάτου:

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα