fbpx

FIA WEC: Παραμένει στην LMP2 η WRT

FIA WEC: Παραμένει στην LMP2 η WRT

Η ομάδα της WRT σχεδιάζει να εμφανιστεί με δύο LMP2 Oreca στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής της επόμενης σεζόν παράλληλα με το πρόγραμμα δοκιμών του νέου πρωτότυπου BMW LMDh. Ο επικεφαλής της ομάδας, Βενσάν Βος, επιμένει στην άποψη η ομάδα του να έχει δύο οχήματα του 2021 για το 2023 δουλεύοντας παράλληλα στην άνοδό της στην κατηγορία Hypercar με τη BMW M Hybrid V8 το 2024.

«Θα έχουμε δύο οχήματα, αυτό είναι το σχέδιο σήμερα και πιθανότατα αυτό θα συμβεί», είπε ο Βος. «Θα αρχίσουμε τις δοκιμές την επόμενη χρονιά με τη BMW και θα έχουμε ένα ωραίο πρόγραμμα στην Ευρώπη παράλληλα με το πρόγραμμα IMSA στην Αμερική. Τρέχουμε ένα πλήρες πρόγραμμα με τη BMW στην LMDh οπότε εξαρτάται από τη BMW να κάνει ανακοινώσεις».

Ο Βος εξήγησε επίσης ότι η WRT έχει την ικανότητα να δοκιμάζει τη BMW ανεξάρτητα από το πρόγραμμά της στο WEC με τις δύο Oreca 07 Gibson. «Ως οργανισμός έχουμε ήδη περισσότερους από εκατό ανθρώπους αλλά φυσικά θα χρειαστούμε περισσότερο προσωπικό για να τρέξουμε το LMDh το 2024. Το σχέδιο είναι όλα να είναι έτοιμα για τους τελευταίους δύο αγώνες του 2023, ώστε η ομάδα που θα πάρει μέρος σε αυτούς τους αγώνες να είναι και η ομάδα που θα διαχειρίζεται τα BMW το 2024».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα