fbpx

Το Moto GP πάει Σαουδική Αραβία!

Το Moto GP πάει Σαουδική Αραβία!

Σε υπογραφή συμφώνου συνεργασίας προχώρησαν η Dorna Sports (εμπορική διαχειρίστρια του Moto GP) με την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας. Στόχος των δύο πλευρών είναι να ανοίξει έτσι οριστικά ο δρόμος προκειμένου το κορυφαίο πρωτάθλημα μοτοσικλετών ασφάλτου του κόσμου να βρεθεί σύντομα στη χώρα της Αραβικής χερσονήσου, στο πλαίσιο του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Το μνημόνιο κατανόησης που ορίζει το πλαίσιο αυτού του πρώτου στάδιου συνεργασίας υπέγραψαν ο πρίγκιπας Χαλίντ Μπιν Σουλτάν Αλ Αμπντουλάχ Αλ-Φαϊζάλ, επικεφαλής της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητων Σπορ της Σαουδικής Αραβίας και ο Καρμέλο Εθπελέτα, εκτελεστικός διευθυντής της Dorna Sports.

Μπορεί αυτό το σύμφωνο να μην αποτελεί ακόμη επίσημο συμβόλαιο για προσθήκη της Σαουδικής Αραβίας στο αγωνιστικό καλεντάρι του Moto GP, ωστόσο για την ώρα εγκαθιδρύει ένα πρόγραμμα ανάδειξης νεαρών και ταλαντούχων Σαουδαράβων αναβατών. Το κομμάτι φιλοξενίας ενός αγώνα του Moto GP για το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα τεθεί πλέον σε άμεσο και λεπτομερή σχεδιασμό και ενδεχομένως πριν το τέλος της χρονιάς να υπάρχουν “χειροπιαστές” εξελίξεις.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα