fbpx

FIA WEC: Μονόδρομος η νίκη στο Φούτζι για την Toyota

FIA WEC: Μονόδρομος η νίκη στο Φούτζι για την Toyota

O Ιάπωνας οδηγός της Toyota, Ρίο Χιρακάβα παραδέχεται ότι η ομάδα του πρέπει να τα δώσει όλα για τη νίκη στην πίστα του Φούτζι για τον προτελευταίο αγώνα της σεζόν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής.

 Μετά τη νίκη στις 24 ώρες του Λε Μαν τον περασμένο Ιούνιο, ο Χιρακάβα και οι ομόσταβλοί του στη νούμερο οκτώ Toyota, οι Σεμπαστιάν Μπουεμί και Μπρέντον Χάρτλεϊ, βρέθηκαν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας των οδηγών με τον αγώνα του Μπαχρέιν να απομένει μετά από εκείνον στο Φούτζι, τον πρώτο στην ιαπωνική πίστα από το 2019. Η συγκεκριμένη τριάδα βρίσκεται πίσω από εκείνη της Alpine των Νικολά Λαπιέ, Ματιέ Βαξιβιέ και Αντρέ Νεγκράο, οι οποίοι έφτασαν σε δεύτερη νίκη στην σεζόν τον περασμένο Ιούλιο στη Μόντσα, ανοίγοντας τη διαφορά στους δέκα βαθμούς.

 Η άλλη Toyota, η νούμερο επτά των Μάικ Κόνγουεϊ, Χοσέ Μαρία Λόπεζ και Καμούι Κομπαγιάσι απέχει 30 βαθμούς από την κορυφή με 65 βαθμούς να διεκδικούνται στους τελευταίους δύο αγώνες της σεζόν. Ο Χιρακάβα και οι ομόσταβλοί του έχασαν την ευκαιρία να καλύψουν σημαντικό μέρος της διαφοράς στη Μόντσα καθώς τερμάτισαν στη δεύτερη θέση, πίσω από την Alpine, γνωρίζοντας την ήττα για μόλις 2,7 δευτερόλεπτα.

 «Για το πρωτάθλημα, πρέπει να νικήσουμε για να δώσουμε στον εαυτό μας μία ελπίδα στο Μπαχρέιν», είπε ο Χιρακάβα. «Αν τερματίσουμε πίσω από την Alpine θα είναι δύσκολα. Θα πρέπει να είμαστε τουλάχιστον μπροστά αλλά σίγουρα οι αντίπαλοί μας θα δοκιμάσουν τα πάντα για τη νίκη. Δεν είναι εύκολο και θα είναι η πρώτη φορά που θα οδηγήσουμε στο Φούτζι με το συγκεκριμένο μονοθέσιο, παρά τη δουλειά στον εξομοιωτή λοιπόν και την καλή προετοιμασία δεν θα γνωρίζουμε πόσο καλοί θα είμαστε μέχρι το πρώτο σκέλος ελεύθερων δοκιμών. Δεν θέλω να περιμένω πολλά αλλά ελπίζω ότι το όχημα θα αποδώσει καλύτερα συγκριτικά με τη Μόντσα».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα