fbpx

Dakar Rally: Στη….δίαιτα το αυτοκίνητο της Audi

Dakar Rally: Στη….δίαιτα το αυτοκίνητο της Audi

H Audi ανακοίνωσε μία σειρά μέτρων για να περιορίσει το βάρος του αυτοκινήτου της για το ράλι Ντακάρ ώστε να γίνε ελαφρύτερο και πιο ευέλικτο ενόψει της δεύτερης συμμετοχής της στον αγώνα του 2023.

Ο Γερμανός κατασκευαστής έγινε ο πρώτος που προσαρμόζεται στους νέους κανονισμούς T1U για ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα νωρίτερα στη χρονιά όταν παρουσίασε μία τριάδα RS Q e-tron για τους Στεφάν Πετερανσέλ, Κάρλος Σάινθ και Ματίας Έκστρομ. Παρά το μέγεθος της πρόκλησης, η εμφάνιση της Audi στον αγώνα της Σαουδικής Αραβίας κρίθηκε επιτυχημένη με νίκη σε τέσσερις διαδρομές και μία θέση στην πρώτη δεκάδα γενικής.

 Παρά την επιτυχία το αυτοκίνητο ήταν πάνω από 200 κιλά βαρύτερο από τις ελάχιστες απαιτήσεις βάρους των δύο τόνων. Αυτό οφείλεται κυρίως στο περίπλοκο σύστημα μετάδοσης ισχύος που περιλαμβάνει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, τον συμβατικό κινητήρα που συνδέεται με τον μετατροπέα ενέργειας και τη μπαταρία. Η Αudi αναγνώρισε τις συνέπειες που έχει ένα βαρύτερο αυτοκίνητο στην ευελιξία και την οδήγησε να επικεντρωθεί σε αυτούς τους τομείς εξελίσσοντας το νέο της μοντέλο για τον αγώνα του 2023. Το αυτοκίνητο πλέον είναι πιο κοντά στο νέο ελάχιστο βάρος των 2.100 κιλών και αναμένεται να είναι πιο ανταγωνιστικό απέναντι στους συμβατικούς κινητήρες των Toyota και Prodrive.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα