fbpx

F1, Γκραν Πρι Ολλανδίας: Ταχύτερος στο FP1 ο Τζορτζ Ράσελ (vid)

F1, Γκραν Πρι Ολλανδίας: Ταχύτερος στο FP1 ο Τζορτζ Ράσελ (vid)

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes, ο Τζορτζ Ράσελ, ηγήθηκε στο 1-2 της ομάδας μπροστά από τον Λιούις Χάμιλτον στο πρώτο σκέλος ελεύθερων δοκιμών για το Γκραν Βελγίου στη F1 με τον Μαξ Φερστάπεν μπροστά στο κοινό της χώρας του να ακινητοποιείται με μηχανικό πρόβλημα. Ο ρυθμός της Mercedes ήταν ενδεικτικός των προθέσεών της με τον Ράσελ να σταματά το χρονόμετρο στο ένα λεπτό και 12,455 δευτερόλεπτα, ταχύτερος με διαφορά 240 χιλιοστών του δευτερολέπτου από τον Χάμιλτον στην πίστα μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων του Ζάντφουρτ ενώ ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari ήταν τρίτος, ακόμα ένα δέκατο του δευτερολέπτου πιο αργός.

 Πρωτοπόρος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, ο Μαξ Φερστάπεν, νικητής σε αυτή την πίστα την περασμένη χρονιά, πέτυχε τον ταχύτερο γύρο με την σκληρή γόμα ωστόσο στην συνέχεια έριξε δραματικά το ρυθμό του προτού αναγκαστεί να ακινητοποιήσει το μονοθέσιο. Η διαδικασία διακόπηκε για 45 λεπτά με τον Φερστάπεν να μην παίρνει μέρος στην συνέχεια της διαδικασίας. Ομόσταβλός του στη Red Bull, ο Σέρτζιο Πέρεζ είχε μία δύσκολη στιγμή στην ένατη στροφή αποφεύγοντας τελευταία στιγμή τον τοίχο και τελικά σημείωσε τον έβδομο καλύτερο χρόνο.

Καλή εμφάνιση από τη McLaren με τον Λάντο Νόρις να είναι ο τέταρτος ταχύτερος, κοντά στο μισό δευτερόλεπτο πίσω από την καλύτερη επίδοση ενώ ο ομόσταβλός του, ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, ακολούθησε σε απόσταση ενός δεκάτου του δευτερολέπτου. Ο Σαρλ Λεκλέρ ήταν μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον ομόσταβλό του στη Ferrari, τον Σάινθ, σημειώνοντας την έκτη επίδοση ενώ το δίδυμο της Alpine, ο Φερνάντο Αλόνσο και ο Σεμπαστιάν Οκόν ήταν στην όγδοη και ένατη θέση αντίστοιχα. Την πρώτη δεκάδα ολοκλήρωσε ο Άλεξ Άλμπον της Williams.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα