fbpx

F3: Θρίαμβος για Μαλόουνι, έκανε το 1-2 η Trident (vid)

F3: Θρίαμβος για Μαλόουνι, έκανε το 1-2 η Trident (vid)

Ο οδηγός από τα Μπαρμπάντος πανηγύρισε την παρθενική του νίκη.

Νικητής στη Feature Race της Formula 3 στο Σπα του Βελγίου αναδείχθηκε ο Ζέιν Μαλόουνι. Ο οδηγός της Trident, έπειτα από την εγκατάλειψη που είχε μία ημέρα νωρίτερα στη Sprint Race, εκκίνησε από τη δεύτερη θέση δίπλα στον poleman Κάιο Κολέτ και σύντομα βρέθηκε στην πρωτοπορία την οποία διαχειρίστηκε με άνεση μέχρι τέλους.

Για την Trident τα καλά νέα ήταν ακόμη περισσότερα, αφού ένας άλλος οδηγός της, ο Ρόμαν Στάνιεκ, κατέλαβε τη δεύτερη θέση, ενώ και ο τρίτος οδηγός της ομάδας, ο Τζόνι Έντγκαρ, είχε αξιοπρεπέστατη παρουσία πλασαριζόμενος στην 5η θέση.

Στη γενική κατάταξη, ο μεγάλος κερδισμένος ήταν αναμφισβήτητα ο Όλιβερ Μπέρμαν. Ο Βρετανός, που χθες είχε νικήσει και στη Sprint Race, αυτή τη φορά πλασαρίστηκε τρίτος, αναρριχόμενος έτσι στη δεύτερη θέση της γενικής βαθμολογίας, έναν βαθμό μονάχα πίσω από τον πρωτοπόρο Ισάκ Ατζάρ.

Από την πλευρά του, ο Ατζάρ τερμάτισε μόλις 14ος, άρα δεν πήρε βαθμούς, ενώ το ίδιο ίσχυσε και για τον Βικτόρ Μαρτέν που είχε εγκατάλειψη και τον Αρτούρ Λεκλέρ που πλασαρίστηκε 11ος. Έτσι ο Γάλλος με τον Μονεγάσκο υποχώρησαν στην τρίτη και την τέταρτη θέση της κατάταξης αντιστοίχως, πίσω από τον τον Μπέρμαν.

Επόμενος σταθμός της σεζόν θα είναι το Ζάντφοουρτ της Ολλανδίας το Σαββατοκύριακο 3-4 Σεπτεμβρίου, ενώ η αυλαία του πρωταθλήματος θα κλείσει μία εβδομάδα αργότερα, το διήμερο 10-11 Σεπτεμβρίου, στη Μόντσα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα