fbpx

F1: Νικητής στο Βέλγιο ο Μαξ Φερστάπεν (vid)

F1: Νικητής στο Βέλγιο ο Μαξ Φερστάπεν (vid)

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής της Red Bull πήρε τη νίκη εκκινώντας από την 14η θέση.

Ο Μαξ Φερστάπεν αναδείχθηκε νικητής στην πίστα του Σπα για το Γκραν Πρι Βελγίου με τον Ολλανδό παγκόσμιο πρωταθλητή της F1 να εκκινεί από την 14η θέση καθώς είχε δεχθεί ποινή θέσεων αλλάζοντας εξαρτήματα στην κινητήρα μονάδα ισχύος της Red Bull. Ο Φερστάπεν είχε δείξει από τις κατατακτήριες δοκιμές ότι θα έχει πολύ δυνατό ρυθμό καθώς είχε σημειώσει το ταχύτερο γυρολόγιο χωρίς ωστόσο να έχει δικαίωμα να βρεθεί στην πολ ποζίσιον.

 Η Red Bull πανηγύρισε το 1-2 καθώς ο Σέρτζιο Πέρεζ τερμάτισε δεύτερος με το βάθρο να ολοκληρώνει ο Ισπανός Κάρλος Σάινθ της Ferrari που εκκίνησε από την πολ ποζίσιον. Στους χαμένους του αγώνα ο Λιούις Χάμιλτον καθώς ο Βρετανός επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Mercedes αναγκάστηκε να εγκαταλείψει από τον πρώτο γύρο μετά την επαφή που είχε με τον Φερνάντο Αλόνσο της Alpine.

 Με τον επόμενο αγώνα να διεξάγεται στο Ζάντφορτ στο πλαίσιο του Γκραν Πρι Ολλανδίας ο Μαξ Φερστάπεν θα έχει την ευκαιρία να ξεφύγει ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία μπροστά στο κοινό της χώρας του. Ο Ολλανδός έχει πλέον 284 βαθμούς και κατέχει διαφορά 93 βαθμών από τον πλησιέστερο αντίπαλό του, τον ομόσταβλό του Σέρτζιο Πέρεζ. Ο Μεξικανός πέρασε στη δεύτερη θέση τον Μονεγάσκο Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari που είναι πλέον τρίτος σε απόσταση 98 βαθμών από την κορυφή. Στους κατασκευαστές, η Red Bull με το 1-2 στο Βέλγιο έφτασε τους 475 βαθμούς και πήρε διαφορά 118 βαθμών από τη Ferrari. Στην πρώτη τριάδα η Mercedes που είναι τρίτη με 316.

https://www.youtube.com/watch?v=cVRtk_-MKAg&ab_channel=Serionen17
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα