fbpx

F2: “Αφεντικό” στη Sprint Race ο Λόουσον (vid)

F2: “Αφεντικό” στη Sprint Race ο Λόουσον (vid)

Τρίτη φετινή νίκη για τον Νεοζηλανδό.

Ο Λίαμ Λόουσον ήταν η μεγάλος πρωταγωνιστής στη Sprint Race στο Σπα του Βελγίου, στον 7ο σταθμό της σεζόν για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 2. Ο Νεοζηλανδός εκκίνησε από τη δεύτερη θέση και μόλις στον 2ο γύρο πραγματοποίησε το κομβικό προσπέρασμα επί του Ραλφ Μπόσουνγκ που τον έφερε στην πρωτοπορία. Έκτοτε, δεν… ξανακοίταξε πίσω, αντικρίζοντας πρώτος στο φινάλε την καρό σημαία.

Αυτή ήταν η τρίτη φετινή νίκη για τον οδηγό της Carlin έπειτα από εκείνες σε Τζέντα (Σαουδική Αραβία) και Λε Καστελέ (Γαλλία), με τον Λόουσον να αναρριχάται έτσι στην 5η θέση της γενικής κατάταξης. Μάλιστα, αυτή η επιτυχία ήρθε μόλις μία ημέρα αφότου ο 20χρονος Νεοζηλανδός έκανε το… ντεμπούτο του στον κόσμο της Formula 1, αφού συμμετείχε στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές με το μονοθέσιο της Alpha Tauri.

Παράλληλα, ο πρωτοπόρος της γενικής βαθμολογίας Φελίπε Ντρούγκοβιτς πλασαρίστηκε στην 4η θέση, ενισχύοντας έτσι τη θέση του στην κορυφή, αφού ο δεύτερο της βαθμολογίας Τεό Πουρσέρ τερμάτισε 6ος στον αγώνα, ενώ ο τρίτος της βαθμολογίας Λόγκαν Σάρτζεντ είχε εγκατάλειψη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα