fbpx

Έρχονται τα FIA Motorsport Games

Έρχονται τα FIA Motorsport Games

Τα FIA Motorsport Games είναι μια διοργάνωση που περιλαμβάνει αγώνες σε διαφορετικές κατηγορίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού και συμμετέχουν οδηγοί από όλο τον κόσμο κάτω από τα χρώματα της χώρας τους.

Το 2022 διοργανώνεται στη Γαλλία και στην πίστα του Paul Ricard, που θα είναι ο χώρος διεξαγωγής περισσοτέρων αγωνισμάτων αλλά και άλλων δραστηριοτήτων της διοργάνωσης.

Οι αγώνες των κατηγοριών Cross Car θα γίνουν στην πίστα Autocross Veynois και αντίστοιχα οι αγώνες των κατηγοριών Rally2, Rally4 και Historic Rally στις ειδικές διαδρομές του ράλι Sainte Baume.

Ξεχωριστά μετάλλια θα απονεμηθούν για τους νικητές κάθε κατηγορίας όπου θα μετρούν και στη συνολική συγκομιδή της χώρας και στους τελικούς νικητές του FIA Motorsport Games. Επίσης θα υπάρχει και μια κατάταξη ανά περιοχή (regional rankings) για τις χώρες.

Τα FIA Motorsport Games διεξάγονται στο διάστημα 26-30 Οκτωβρίου 2022 ενώ η δήλωση συμμετοχών λήγει στις 20 Σεπτεμβρίου. Η τελετή έναρξης της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στην Μασσαλία μπροστά από το μουσείο Πολιτισμών Ευρώπης και Μεσογείου.

Οι κατηγορίες αγώνων των FIA Motorsport Games είναι συνολικά 16:

1. GT

2. GT Sprint

3. Touring Car

4. F4

5. Rally2

6. Rally4

7. Historic Rally

8. Karting Sprint Sr

9. Karting Sprint Jr

10.Karting Endurance

11.Karting Slalom

12.Cross Car Jr

13.Cross Car Sr

14.Auto Slalom

15.Drifting

16.Esports

Η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, θέλοντας να συμμετέχει στα FIA Motorsport Games, προσελκύει το ενδιαφέρον σε όσους επιθυμούν να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας σε ένα από τα παραπάνω αγωνίσματα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα