fbpx

Formula E: Αποχώρησε από τη Venturi η Σούζι Βολφ

Formula E: Αποχώρησε από τη Venturi η Σούζι Βολφ

Άγνωστο το επόμενο βήμα στην καριέρα της.

Πρώην οδηγός στο DTM και πιλότος δοκιμών στη Williams για τη F1 η Σούζι Βολφ αποχωρεί από το ρόλο της CEO στη Venturi με την ομάδα να συνεχίζει στη Formula E συνεργαζόμενη με τη Maserati. Η Βολφ πήγε στη Venturi τον Ιούλιο του 2018 ως επικεφαλής της ομάδας προτού αναλάβει το ρόλο της CEO στα τέλη του 2021 όταν ο πρώην πιλότος της F1, Ζερόμ Ντ’Αμπρόζιο πήρε την αρχική της θέση.

 Η αρχική της συμφωνία με την ομάδα που έχει την έδρα της στο Μονακό ήταν για τρία χρόνια με στόχο να ανεβάσει το προφίλ της ομάδας αλλά και τα αποτελέσματά της στο πρωτάθλημα των ηλεκτρικών μονοθεσίων. Στο ρόλο της CEO, είχε την πιο επιτυχημένη σεζόν της Venturi στη Formula E με την ομάδα να παίρνει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και την τρίτη στους οδηγούς με τον       Ελβετό Εντοάρντο Μορτάρα.

 Νωρίτερα στη χρονιά, η ιταλική κατασκευάστρια, η Maserati, ανακοίνωσε την συνεργασία της με τη Venturi για την παροχή κινητήριων μονάδων ισχύος για την σεζόν 2022-23. Μόλις λίγα 24ωρα μετά τη λήξη της σεζόν στη Νότια Κορέα, η Βολφ ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την ομάδα. «Στην πιο επιτυχημένη σεζόν στην ιστορία της Venturi στη Formula E ολοκληρώνεται το προσωπικό μου ταξίδι με την ομάδα και το πρωτάθλημα. Φεύγω με μεγάλη υπερηφάνεια για τις σταθερές βάσεις που χτίσαμε μαζί καθώς η ομάδα αρχίζει ένα νέο κεφάλαιο με τη Maserati».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα