fbpx

DTM: Αποχωρεί από την Audi ο Ρενέ Ραστ

DTM: Αποχωρεί από την Audi ο Ρενέ Ραστ

Στο τέλος της σεζόν ολοκληρώνεται μία συνεργασία δώδεκα ετών.

Το τέλος της σεζόν στο DTM στις 9 Οκτωβρίου στην πίστα του Χόκενχάιμ θα σημάνει και το τέλος στην συνεργασία του Ρενέ Ραστ με το αγωνιστικό τμήμα της Audi, που άρχισε το 2011. Έχοντας αγωνιστεί στο DTM με το Γερμανό κατασκευαστή το 2016 στο DTM, ο Ρενέ Ραστ βρήκε μόνιμη θέση το 2017 παίρνοντας τον τίτλο στην πρώτη πλήρη σεζόν του. Μέσα σε τέσσερα χρόνια ο Γερμανός αναδείχθηκε πρωταθλητής τρεις φορές με απολογισμό 24 νικών και 20 πολ ποζίσιον.

 Το επόμενο βήμα στην καριέρα του ήταν η συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula E για τις σεζόν 2019-20 και 2020-21 με τον Ραστ να επιστρέφει στο DTM για λογαριασμό της ABT Sportsline και να είναι τρίτος στην τρέχουσα σεζόν ενώ είναι και ο καλύτερος για λογαριασμό της Audi. Ο ίδιος είπε ότι πήρε την απόφαση με «βαριά καρδιά» αλλά πρόσθεσε ότι συνεχίζει να έχει κάποιους στόχους στο μηχανοκίνητο αθλητισμό που θέλει να εκπληρώσει.

Αρχικά ο Ραστ ήταν να ηγηθεί στην εξέλιξη του μονοθεσίου κατηγορίας LMDh μαζί με τον εδώ και χρόνια αντίπαλό του στο DTM, Νίκο Μίλερ. Παρόλα αυτά το σχέδιο ανεπίσημα «πάγωσε» στην αρχή της χρονιάς κάτι που οδήγησε την Audi να αφήσει τον Ραστ ελεύθερο ένα χρόνο πριν τη λήξη του συμβολαίου του. Η εξέλιξη αυτή ανοίγει το δρόμο στον Γερμανό να επιστρέψει την επόμενη χρονιά στη Formula E καθώς ήδη φαίνεται να έχει καταλήξει σε συμφωνία με τη McLaren που θα αναλάβει τη λειτουργία της πρωταθλήτριας των τελευταίων δύο ετών, Mercedes.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα