fbpx

FIA WEC: Απόντες από το Φούτζι Ραστ, Μίλερ και Κάσιντι

FIA WEC: Απόντες από το Φούτζι Ραστ, Μίλερ και Κάσιντι

Αιτία οι υποχρεώσεις τους στο DTM.

Ρενέ Ραστ, Νίκο Μίλερ και Νικ Κάσιντι θα απουσιάσουν από τον πέμπτο αγώνα στην σεζόν του παγκοσμίου πρωταθλήματος αντοχής στο Φούτζι της Ιαπωνίας τον επόμενο μήνα δίνοντας προτεραιότητα στις υποχρεώσεις τους στο DTM. Οι τρεις οδηγοί λείπουν από τη λίστα υποχρεώσεων για τον εξάωρο αγώνα, τον πρώτο που θα διεξαχθεί στην Ιαπωνία μετά την πανδημία του κορονοϊού, για να πάρουν μέρος στον αγώνα του DTM στο Σπα το διάστημα 10-11 Σεπτεμβρίου.

 Ο Νικ Κάσιντι θα αντικατασταθεί στην #54 AF Corse Ferrari της κατηγορίας GTE από τον εργοστασιακό οδηγό Ντάβιντε Ριγκόν ο οποίος πήρε μέρος στις 24 ώρες του Λε Μαν μαζί με τον Αντόνιο Φουόκο και τον Μιγκέλ Μολίνα. Αυτή θα είναι και η πρώτη εμφάνιση του Ριγκόν στην κατηγορία. Ο Κάσιντι έχει ήδη απουσιάσει από τους αγώνες σε Πορτιμάο και Νόρισρινγκ εξαιτίας των παράλληλων υποχρεώσεών του στη Formula E με την Envision contract δίνοντας τη μέγιστη προτεραιότητα στους αγώνες του στο DTM. Όσον αφορά τους Ρεστ και Μίλερ, δεν έχουν ανακοινωθεί αντικαταστάτες για τις ομάδες της LMP2, WRT και Vector Sport αντίστοιχα. Το δίδυμο της Audi δίνει μάχη για τον τίτλο στο DTM καθώς είναι στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα με πρωτοπόρο τον Μίρκο Μπορτολότι.

 Συνολικά 36 οχήματα θα πάρουν μέρος στον προτελευταίο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος ανοχής στο Φούτζι με τα πέντε από αυτά να αγωνίζονται για την κατηγορία Hypercar. Toyota και Peugeot θα έχουν από δύο μονοθέσια με την Alpine να έχει ένα A480. Η Glickenhaus θα απουσιάσει εξαιτίας της ανησυχίας της για το συνολικό κόστος και την επιβάρυνση στον προϋπολογισμό της.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα