fbpx

WRC: Επόμενος σταθμός η Φινλανδία (vid)

WRC: Επόμενος σταθμός η Φινλανδία (vid)

Με εργοστασιακή υποστήριξη και μία καλή διαφορά στη βαθμολογία ο Κάλε Ροβάνπερα αναζητά τη νίκη στον αγώνα της χώρας του.

Ο Κάλε Ροβάνπερα έχει πετύχει περισσότερα στα τρία χρόνια που αγωνίζεται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, το WRC, από πολλούς άλλους μόλις στα 21 του χρόνια. Ο οδηγός της Toyota είναι σε εξαιρετική κατάσταση και με πέντε νίκες ήδη στην σεζόν πηγαίνει στο ράλι Φινλανδίας με διαφορά 87 βαθμών. Ο Εσαπέκα Λάπι ήταν ο τελευταίος Φινλανδός που νίκησε στη χώρα του το 2017 και ο Ροβάνπερα θέλει τη νίκη έχοντας εγκαταλείψει στον αγώνα του 2021.

 Τα αυτοκίνητα πιάνουν συχνά 200 χλμ. / ώρα σε δασικούς δρόμους στην κεντρική Φινλανδία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Γιβάσκιλα. Στη διάρκεια του αγώνα αναμένεται βροχή κάτι που θα κάνει ακόμα δυσκολότερη την πρόκληση. Παρών για την Toyota θα είναι και ο νικητής του 2021, ο Έλφιν Έβανς μαζί με τον Λάπι αλλά και τον Τακαμότο Κατσούτα. H Hyundai χρειάζεται καλές επιδόσεις στη μάχη για τον τίτλο των κατασκευαστών από τον Τιερί Νεβίλ, τον Οτ Τάνακ και τον Όλιβερ Σόλμπεργκ ενώ ηγέτης της M-Sport Ford θα είναι ο Κρεγκ Μπριν.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα