fbpx

FIM EWC: Η επιστροφή της Σουζούκα (vid)

FIM EWC: Η επιστροφή της Σουζούκα (vid)

Ο οκτάωρος αγώνας στην ιαπωνική πίστα είναι ξανά στο πρόγραμμα της διοργάνωσης.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής μοτοσικλετών συνεχίζεται με την 43η έκδοση του οκτάωρου αγώνα της Σουζούκα, ενός αγώνα που επιστρέφει στο πρόγραμμα από το 2019 που διεξήχθη για τελευταία φορά καθώς στην συνέχεια ακολούθησαν οι περιορισμοί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Ο ιαπωνικός γύρος της σεζόν είναι ο μοναδικός στο πρόγραμμα που δεν έχει διάρκεια 24 ωρών και αυτό σημαίνει ότι η δράση θα είναι ακόμα πιο έντονη. Στην συνολική πρόκληση πρέπει να προστεθούν και οι καιρικοί παράγοντες καθώς αναμένονται 35 βαθμούς Κελσίου με την υγρασία στο 40%.

 Η ομάδα της Σουζούκι θα εμφανιστεί με τον Σιλβέν Γκουϊντολί και τον Ζαβιέ Σιμεόν αλλά όχι και με τον αρχηγό της, τον Γκρεγκ Μπλακ, τη θέση του οποίου θα πάρει ο ντόπιος Καζούκι Γουατανάμπε. Η Viltais Racing Igol επικεντρώνεται στους ευρωπαϊκούς αγώνες και ο πρώην πρωταθλητής Ερβάν Νιγκόν θα αγωνιστεί με την ιαπωνική Webike Trickstar Kawasaki.

 Η εργοστασιακή ομάδα της Kawasaki διατηρεί τον Τζόναθαν Ρέι και τον Λίον Χάσλαμ, με του οποίους είχε πάρει τη νίκη την τελευταία φορά στον αγώνα του 2019 και προσθέτει τον τρεις φορές νικητή στην Σουζούκα, τον Άλεξ Λόους. Ο Ισπανός Ίκερ Λεκουόνα, ο οποίος αγωνίζεται για τη Honda στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbikes και έχει εμπειρία από MotoGP, θα εκπροσωπήσει την HRC η οποία θα στηριχθεί και στους Ιάπωνες Τετσούτα Ναγκασίμα και Τακούμι Τακαχάσι.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα