fbpx

F1: Τέλος εποχής για τον Φέτελ

F1: Τέλος εποχής για τον Φέτελ

Ο Γερμανός, τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, αποσύρεται στο τέλος της σεζόν.

Τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη δράση στο τέλος της χρονιάς. Το συμβόλαιο του Γερμανού με την Aston Martin ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν και μετά από εβδομάδες φημών για το μέλλον του, ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι θα αποτελέσει παρελθόν από τις πίστες σε λίγους μήνες.

Η ανακοίνωση από τον Φέτελ ήρθε μέσω του λογαριασμού του στο Instagram τον οποίο δημιούργησε μόλις λίγες ώρες πριν καθώς αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα χρόνια της καριέρας του δεν είχε παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο ίδιος έκανε σαφές ότι θέλει να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του και να ασχοληθεί με θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος, ένας τομέας στον οποίο αφιερώνει μεγάλο μέρος του χρόνου του το τελευταίο διάστημα.

 Ο Σεμπάστιαν Φέτελ πήγε στην Aston Martin στην αρχή της περασμένης σεζόν αποχωρώντας από τη Ferrari για την οποία οδήγησε από το 2015. Ο Γερμανός πέρασε έξι χρόνια στην ιταλική ομάδα με την ελπίδα ότι θα επαναλάβει τις ένδοξες εποχής που γνώρισε το παιδικό του πρότυπο ο Μίκαελ Σουμάχερ. Η επιτυχία δεν ήρθε και η καλύτερη του περίοδος παραμένει εκείνη με τη Red Bull και τους τέσσερις διαδοχικούς τίτλους από το 2010 έως το 2013. Με τέσσερις παγκόσμιους τίτλους μοιράζεται με τον Αλέν Προστ την τέταρτη θέση στην σχετική λίστα όλων των εποχών. Μέχρι σήμερα, μετράει 53 νίκες, οι 38 με τη Red Bull, 14 με τη Ferrari και μία στο ντεμπούτο του με την Toro Rosso στο Γκραν Πρι Ιταλίας του 2008.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα