fbpx

ETCR: «Βασιλιάς» στη Βαλελούνγκα ο Αθκόνα (vid)

ETCR: «Βασιλιάς» στη Βαλελούνγκα ο Αθκόνα (vid)

Ο Ισπανός ήταν ο κορυφαίος στον προτελευταίο σταθμό της σεζόν στην ιταλική πίστα.

Ο Μίκελ Αθκόνα είναι ο «βασιλιάς του διημέρου», όπως ονομάζεται ο νικητής κάθε σταθμού στην σεζόν του πρωταθλήματος ηλεκτρικών touring cars, το ETCR. Ο Ισπανός έδωσε στη Hyundai την πρώτη φετινή της επιτυχία επικρατώντας στη Βαλελούνγκα της Ιταλίας με την ομάδα του να προσπερνά τη Romeo Ferraris στη μάχη για τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

 Ο Αθκόνα ήταν αλάνθαστος όλο το διήμερο ωστόσο δέχθηκε πίεση στον σούπερ τελικό του ομίλου Fast με τον Μπρούνο Σπένγκλερ της Romeo Ferraris να δείχνει πολύ μαχητικός, ωστόσο ο Καναδός είχε έξοδο και χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της περιοχής, για προληπτικές – ευτυχώς – εξετάσεις. Στον όμιλο Furious ο Νίκι Κάτσμπουργκ προδόθηκε από τα ελαστικά του με τη νίκη να πηγαίνει στον Ματίας Έκστρομ, ο Ισπανός ωστόσο ήταν αυτός με τη μεγαλύτερη, την απόλυτη για την ακρίβεια, συγκομιδή βαθμών.

Μετά την ολοκλήρωση του προτελευταίου σταθμού της σεζόν η Cupra EKS παραμένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών με 876 βαθμούς ενώ ακολουθεί η Hyundai με 629. Στη βαθμολογία των οδηγών ο Γάλλος Αντριάν Ταμπέ διατηρεί την πρώτη θέση αλλά ο Έκστρομ τον πλησίασε στους 14 βαθμούς και ο Αθκόνα με τη νίκη επέστρεψε στην τρίτη θέση και σε απόσταση 67 βαθμών από την κορυφή.

https://www.youtube.com/watch?v=35dGkrkayAg&list=PLOrxx-pWKKvl5W9tYGcdin032oI0XDC-b&index=29&ab_channel=FIAETCR
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα