fbpx

NASCAR: Επιστροφή στη δράση για τον Βιλνέβ

NASCAR: Επιστροφή στη δράση για τον Βιλνέβ

Ο πρώην πρωταθλητής F1 και Indy500 επιστρέφει αυτή την σεζόν στο Pinty’s Series.

Ο Ζακ Βιλνέβ θα πάρει μέρος στο 52ο Γκραν Πρι του Τρουά Ριβιέρ στις επτά Αυγούστου στο Κεμπέκ, σε έναν από τους σημαντικότερους αγώνες του NASCAR στον Καναδά. Μπροστά στο κοινό της χώρας του θα οδηγήσει το αυτοκίνητο της Dumoulin Competition με τα χρώματα της Prolon Controls. Στα 51 του, ο Βιλνέβ έχει πάρει μέρος σε τέσσερις αγώνες της διοργάνωσης με πιο πρόσφατη περίπτωση εκείνη του 2014 και το καλύτερο αποτέλεσμά του είναι η τρίτη θέση το 2013, ξανά στο Τρουά Ριβιέρ.

«Με μεγάλο ενθουσιασμό αποδέχθηκα την πρόσκληση του Μαρτάν Ντ’Ανζού για να πάρω μέρος», είπε. «Κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου στο Daytona 500 τον περασμένο χειμώνα είχα την ευκαιρία να συναντηθώ μαζί του. Όταν μου έκανε την πρόταση την αποδέχθηκα γρήγορα. Τελευταίος αγώνας μου στο Τρουά Ριβιέρ ήταν πριν μερικά χρόνια και ανυπομονώ να επιστρέψω ξανά και να συναντήσω τους οπαδούς του NASCAR».

 Τον περασμένο Φεβρουάριο ο πρώην πρωταθλητής σε F1 και Indy500 πήρε μέρος για πρώτη φορά στο Daytona 500 και κατέλαβε την 22η θέση οδηγώντας το Ford της Team Hezeberg, μίας νέας ομάδας που δημιούργησε ο θρυλικός οδηγός Τόινε Χέζεμανς και ο Ολλανδός επιχειρηματίας Ερνστ Μπεργκ. Στο NASCAR ο Καναδός οδηγός έχει πέντε παρουσίες ενώ την περασμένη σεζόν πανηγύρισε νίκη στην ευρωπαϊκή έκδοση της διοργάνωσης. Στη F1 αγωνίστηκε 166 φορές, από το 1996 έως το 2006 και πανηγύρισε τον τίτλο το 1997 με τέσσερις νίκες από τις συνολικά έντεκα της καριέρας του, όλες με τη Williams-Renault. Το 1995 είχε αναδειχθεί νικητής στο Indianapolis 500 και το πρωτάθλημα CART.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα