fbpx

MotoGP: Στην LCR Honda το 2023 ο Ρινς

MotoGP: Στην LCR Honda το 2023 ο Ρινς

Αφήνει την Σουζούκα έχοντας συμφωνήσει σε διετές συμβόλαιο από την αρχή της νέας σεζόν.

Τρεις φορές νικητής αγώνα στο MotoGP, ο Άλεξ Ρινς, έμαθε ότι χάνει τη θέση του στην Suzuki για την επόμενη σεζόν, μαζί με τον ομόσταβλό του, τον Χοάν Μιρ, καθώς η ομάδα ανακοίνωσε μετά το ισπανικό Γκραν Πρι ότι αποχωρεί από το πρωτάθλημα στο τέλος της χρονιάς. Ο Ρινς ακούστηκε για πολλές ομάδες όπως την ΚΤΜ, την RNF Racing που στρέφεται στην Aprilia και τη Gresini Ducati. Οι βασικές του επιλογές ήταν δύο, να τρέξει με τη Gresini και τη μοτοσικλέτα της Ducati ή να έχει την εργοστασιακή της Honda στην LCR. Ο ίδιος έκανε τη δεύτερη επιλογή.

 «Είμαι πανευτυχής που ανακοινώνω ότι ο Άλεξ Ρινς θα είναι αναβάτης της ομάδας μας το 2023», είπε το αφεντικό της LCR, ο Λούτσιο Τσεκινέλο. «Μόλις υπογράψαμε το συμβόλαιο και μπορούμε να το ανακοινώσουμε. Ο Ρινς είναι ένας έμπειρος, γρήγορος κι επιτυχημένος αναβάτης».

 Ο ίδιος θα έχει παρόμοια μοτοσικλέτα με εκείνη της εργοστασιακής Honda, η οποία θα έχει για αναβάτες με τον Μαρκ Μαρκέθ και τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2020, τον Μιρ. Ο Ρινς αντικαθιστά στην LCR τον Άλεξ Μαρκέθ ο οποίος συμφώνησε με τη Gresini και θα είναι ομόσταβλος του Φάμπιο Ντι Τζαναντόνιο την επόμενη χρονιά. Ο μικρός από τα αδέρφια Μαρκέθ θα έχει μία Ducati τεχνικών προδιαγραφών 2022 στη Gresini. Η Ducati από την πλευρά της είπε ότι θα πάρει στα τέλη Αυγούστου την τελική της απόφαση για τον αντικαταστάτη του Τζακ Μίλερ στην εργοστασιακή της ομάδας με τον Αυστραλό να υπογράφει διετές συμβόλαιο με την ΚΤΜ όπου θα έχει ομόσταβλο τον Μπραντ Μπίντερ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα