fbpx

FIA WEC: Σκέψεις για επιπλέον αγώνα στην Ευρώπη πριν το Λε Μαν

FIA WEC: Σκέψεις για επιπλέον αγώνα στην Ευρώπη πριν το Λε Μαν

Ο επικεφαλής της διοργάνωσης Φρεντερίκ Λεκιέν επιβεβαίωσε την επιθυμία για επιπλέον αγώνα, στην Ευρώπη, μέσα στο πρώτο μισό της σεζόν.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής αποτελείται από έξι αγώνες ωστόσο η επόμενη σεζόν μπορεί να δει τους αγώνες να αυξάνονται σε επτά και θα πρόκειται για έναν αγώνα διάρκειας έξι ωρών στην Ευρώπη τον Απρίλιο μεταξύ του πρώτου αγώνα της σεζόν, στο Σίμπρινγκ των ΗΠΑ το Μάρτιο και του Σπα στο Βέλγιο το Μάιο. Η επιστροφή στην πίστα του Αλγκάρβε κοντά στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας, η πίστα που διοργάνωσε τον τελευταίο χρονικά αγώνα της περασμένης σεζόν, δείχνει να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για προσθήκη στο πρόγραμμα.

 Το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής του 2023 θα περιλαμβάνει ξανά τη Μόντσα τον Ιούλιο μετά το Λε Μαν προτού αρχίσει το ασιατικό σκέλος στο Φούτζι της Ιαπωνίας και στο Σαχίρ του Μπαχρέιν. Ο επικεφαλής της διοργάνωσης, ο Φρεντερίκ Λεκιέν τόνισε ότι είναι αναπόφευκτο να μην υπάρχει αγώνας παράλληλα με εκείνους για τη Formula E, είτε στο Σπα είτε στο Μονακό, καθώς υπάρχουν κάποιοι οδηγοί με υποχρεώσεις και στις δύο διοργανώσεις.

 Παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής και Formula E έχουν συμφωνήσει να μην διοργανώνουν παράλληλα αγώνες ωστόσο υπάρχει και άλλο ένα πρόβλημα στην επόμενη σεζόν, στην test day του Λε Μαν στις τέσσερις Ιουνίου και του αγώνα Formula E στην Ινδονησία που θα είναι διπλός. Πρόβλημα παρουσιάστηκε και φέτος καθώς επτά οδηγοί ταξίδεψαν από την Ινδονησία για να πάρουν μέρος στην test day του Λε Μαν μέσα σε 24 ώρες, μεταξύ αυτών ο νικητής στη γενική Σεμπαστιάν Μπουεμί και ο νικητής στην κατηγορία LMP2, Αντόνιο Φέλιξ Ντα Κόστα.

 Το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής εξετάζει και την περίπτωση ενός όγδοου αγώνα στην σεζόν, εκτός Ευρώπης, μία σκέψη που γίνεται πιο περίπλοκη εξαιτίας του κόστους και του χρόνου που απαιτείται για τη φόρτωση και μεταφορά των οχημάτων και του εξοπλισμού.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα