fbpx

WRC: Νικητής στην Σαρδηνία ο Τάνακ (vid)

WRC: Νικητής στην Σαρδηνία ο Τάνακ (vid)

Ο Εσθονός έβαλε τέλος στις διαδοχικές νίκες του Κάλε Ροβάνπερα στην σεζόν.

Διπλή επιτυχία για τη Hyundai στο ράλι Σαρδηνίας, τον πέμπτο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, του WRC, με τον Οτ Τάνακ και τον Μάρτιν Γιαρβέογια να παίρνουν τη νίκη ενώ ο Ντάνι Σόρντο κατέλαβε την τρίτη θέση. Δεύτερος ο Κρεγκ Μπριν για τη Ford.

 Επιστροφή στις νίκες μετά από καιρό για τον Οτ Τάνακ ο οποίος πήρε μία εμφατική νίκη στης Σαρδηνία με τον Εσθονό της Hyundai να επικρατεί με διαφορά λίγο πάνω από ένα λεπτό του πλησιέστερου αντιπάλου του, του Ιρλανδού Κρεγκ Μπριν της Ford. Προηγούμενη φορά που ο Τάνακ είχε βρεθεί στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου ήταν στο ράλι Φινλανδίας του 2021, 462 ημέρες πριν, με τον πρωταθλητή του 2019 έκτοτε να αντιμετωπίζει πολλά μηχανικά προβλήματα. Αυτή είναι και η πρώτη νίκη για τη Hyundai στη νέα υβριδική εποχή του πρωταθλήματος και η επιτυχία ήταν διπλή καθώς πήρε και την τρίτη θέση του βάθρου με τον Ντάνι Σόρντο.

 Ο Κάλε Ροβάνπερα ήταν ο καλύτερος για λογαριασμό της Toyota με την πέμπτη θέση γενικής, ένα αποτέλεσμα που διατηρεί τον 21χρονο Φινλανδό στην κορυφή της βαθμολογίας των οδηγών.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα