fbpx

FIM EWC: Νικήτρια στο Σπα η BMW (vid)

FIM EWC: Νικήτρια στο Σπα η BMW (vid)

Ασταμάτητη η δράση και το δράμα στο Βέλγιο στην επιστροφή του αγώνα μετά από δύο δεκαετίες.

H BMW Motorrad πανηγύρισε την πρώτη της νίκη σε 24ωρο αγώνα στο πλαίσιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος αντοχής μοτοσικλετών, κατακτώντας την πρώτη θέση στο δεύτερο αγώνα της σεζόν, στο Σπα του Βελγίου. Αυτή ήταν και η πρώτη επιτυχία για τον Βαυαρό κατασκευαστή μετά τον τελευταίο αγώνα, έξι ωρών, της περασμένης σεζόν επικρατώντας της προκλητικής φύσης της πίστας αλλά και της βροχής που έκανε την εμφάνισή της στις τελευταίες πέντε ώρες του αγώνα.

 Ζερεμί Γκουαρνονί, Ίλια Μίχαλτσικ και Μάρκους Ραϊτερμπέργκερ πήραν τη νίκη για την ομάδα που έχει τη βάση της στο Βέλγιο με ηγέτη τον πρώην αναβάτη Βέρνερ Ντέμεν και στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στην αξιοπιστία της M1000RR. H Tati Team Beringer Racing έκανε τη μεγάλη έκπληξη με την μοτοσικλέτα της Kawasaki και τα ελαστικά της Pirelli παίρνοντας τη δεύτερη θέση ενώ αναδείχθηκε και η κορυφαία ανεξάρτητη ομάδα, χωρίς δηλαδή να έχει την εργοστασιακή υποστήριξη, με τον πρωτοεμφανιζόμενο Λοϊκ Αρμπέλ να συνεργάζεται άψογα με τον Γκρεγκορί Λεμπλάν και τον Αλάν Τεσέρ.

 Μεγάλη μάχη για την τρίτη θέση με την FCC TSR Honda να κρατά πίσω της την Yoshimura SERT Motul με τις δύο ομάδες να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στη διάρκεια της νύχτας. Με ένα μεγάλο διάστημα κόκκινης σημαίας, λιγότερες από τρεις ώρες για το τέλος, να σημαίνει ότι ο Τζίνο Ρία θα είχε λίγους γύρους στη διάθεσή του να περάσει τον Ζαβιέ Σιμεόν, ο Βρετανός ανταποκρίθηκε στην πρόκληση και νίκησε τον Βέλγο στον αγώνα της χώρας του. Παρά το αποτέλεσμα αυτό, η ομάδα της Suzuki, παγκόσμια πρωταθλήτρια και νικήτρια του 24ωρου αγώνα στο Λε Μαν, διατηρεί την πρώτη θέση με διαφορά 15 βαθμών πριν τον επόμενο αγώνα, τον οκτάωρο της Σουζούκα, το πρώτο διήμερο του Αυγούστου.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα