fbpx

FIM EWC: Επόμενος σταθμός το Σπα (vid)

FIM EWC: Επόμενος σταθμός το Σπα (vid)

Ξανά στην πολ ποζίσιον η ομάδα της YART.

Μετά τον 24ωρο αγώνα στο Λε Μαν με τον οποίο άρχισε η σεζόν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής μοτοσικλετών, η δράση συνεχίζεται με νέο 24ωρο αγώνα, αυτή τη φορά στο Σπα του Βελγίου και σε μία πίστα που επιστρέφει στο πρόγραμμα της διοργάνωσης μετά από απουσία 19 ετών.

 Ο εξαιρετικός γύρος του Κάρελ Χάνικα εξασφάλισε στη YART τη δεύτερη διαδοχική πολ ποζίσιον στην σεζόν με τη Yamaha YZF-R1 καθώς ο Τσέχος ήταν ο μοναδικός που βρέθηκε κάτω από τα δύο λεπτά και 19 δευτερόλεπτα. Ο αγώνας αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια εκείνου των 24 ωρών της Λιέγης και ο Χάνικα θα προσπαθήσει να φτάσει στη νίκη μαζί με τον Μάρβιν Φριτς και τον Νικολό Κάνεπα.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς που ισχύουν από φέτος, οι κατατακτήριες δοκιμές βασίζονται στο μέσο όρο των δύο ταχύτερων αναβατών κάθε ομάδας και όχι των τριών που ίσχυε παλαιότερα. Αυτό σημαίνει ότι η BMW Motorrad των Ζερεμί Γκουαρνονί, Ίλια Μίχαλτσικ και Μάρκους Ραϊτερμπέργκερ θα είναι στη δεύτερη θέση ενώ η SERT, νικήτρια του πρώτου αγώνα, θα εκκινήσει από την τρίτη θέση.

Στην κατηγορία Superstock η πολ ποζίσιον πήγε στην πολωνική ομάδα Wojcik Racing για την οποία ο Ιταλός Κέβιν Μανφρέντι ήταν ο ταχύτερος της τριάδας που περιλαμβάνει τον Βρετανό Ντάνι Γουέμπ και τον Πολωνό Μάρεκ Σκόπεκ. Δεύτερη ταχύτερη η BMRT 3D Maxxess Nevers με τον Βέλφο Λορίς Κρεσόν και τρίτη η National Motos Honda.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα