fbpx

WRC: Νικητής και στην Πορτογαλία ο Ροβάνπερα (vid)

WRC: Νικητής και στην Πορτογαλία ο Ροβάνπερα (vid)

Ο Κάλε Ροβάνπερα με τον Γιόνε Χάλτουνεν πήραν άλλη μία νίκη για την Toyota.

Στα 21 του χρόνια ο Κάλε Ροβάνπερα με συνοδηγό τον Γιόνε Χάλτουνεν έγινε ο νεότερος νικητής του ράλι Πορτογαλίας που διεξήχθη στο πλαίσιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος, του WRC. Ο Φινλανδός της Toyota σημείωσε την καλύτερη επίδοση στην τελευταία Power Stage και έφτασε στη νίκη με διαφορά 15,2 δευτερολέπτων ενώ με τους πέντε επιπλέον βαθμούς πήρε διαφορά 46 βαθμών στη βαθμολογία των οδηγών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ροβάνπερα πήρε τις εννέα από τις 21 ειδικές διαδρομές και έφτασε τις πέντε νίκες καριέρες.

 Ο ομόσταβλός του, Έλφιν Έβανς, ήθελε ένα καλό αποτέλεσμα μετά την απογοητευτική αρχή του στην σεζόν ωστόσο ο Ουαλός με συνοδηγό τον Σκοτ Μάρτιν δεν μπόρεσαν να επαναλάβουν τη νίκη που πήραν την περασμένη χρονιά στον συγκεκριμένο αγώνα. Ο Έβανς πήρε έξι ειδικές διαδρομές και ήταν πρωτοπόρος γενικής για δώδεκα προτού περιοριστεί στη δεύτερη θέση.

 Τακαμότο Κατσούτα και Άαρον Τζόνσον είχαν την ελπίδα να δώσουν και την τρίτη θέση του βάθρου στην Toyota ωστόσο έχασαν τη μάχη από τον Ντάνι Σόρντο και τον Κάντιντο Καρέρα της Hyundai.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα