fbpx

WRC: Νικητής στην Κροατία ο Ροβάνπερα (vid)

WRC: Νικητής στην Κροατία ο Ροβάνπερα (vid)

Ο Φινλανδός της Toyota ανοίγει τη διαφορά στη γενική βαθμολογία της σεζόν.

Ο Κάλε Ροβάνπερα αναδείχθηκε νικητής στο ράλι Κροατίας με τον Φινλανδό της Toyota να παίρνει δεύτερη διαδοχική νίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, το WRC, μετά από εκείνη στο ράλι Σουηδίας. Ο Ροβάνπερα πήρε το προβάδισμα από την αρχή στον αγώνα που είχε τη βάση του στην πρωτεύουσα της χώρας, το Ζάγκρεμπ, ωστόσο η βροχή εξαφάνισε το πλεονέκτημα του μισού λεπτού στην προτελευταία ειδική με αποτέλεσμα να μείνει 1,4 δευτερόλεπτα πίσω από τον Εσθονό Οτ Τάνακ της Hyundai.

Ο Ροβάνπερα έκανε την ανατροπή στην τελευταία Power Stage και πήρε τη νίκη με διαφορά 4,3 δευτερολέπτων. «Πιέσαμε πολύ σκληρά και πιστεύω ότι δικαιούμασταν τη νίκη αυτό το διήμερο. Σίγουρα ήταν η σκληρότερη νίκη της καριέρας μου», είπε ο Φινλανδός.

 Ο Τάνακ αναγκάστηκε να αρκεστεί στη δεύτερη θέση με τον Βέλγο ομόσταβλό του, τον Τιερί Νεβίλ να καταλαμβάνει την Τρίτη θέση. Ο Ροβάνπερα έφτασε τους 76 βαθμούς με τον Νεβίλ να ακολουθεί με 47 και τον Ιρλανδό Κρεγκ Μπριν, που πήρε την τέταρτη θέση για λογαριασμό της M-Sport Ford, να έχει 30. Στους κατασκευαστές, η Toyota έχει την πρώτη θέση με 126 έναντι 84 της Hyundai.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα